©2016 Findus
Telefon: 66 85 40 00
post@no.findus.com
Findus.no

På fjelltur med Findus

– Laks er kjempegodt oppi sånn aluminiumspakke, smiler Kristense og Oscar Moy. De er på skitur i fjellheimen i vakre Rauland sammen med mamma og pappa. Nå er det tid for en pust i bakken og deilig mat på bålet.

To rødkinnede unger setter fra seg skiene og går bort til bålet som pappa Finn har laget. Vi er på vidda på Rauland, en nydelig dag midt i det norske vintereventyret. Sola skinner på majestetiske fjell, verden er hvit og vakker. Kristense (10) og Oscar (12) finner fram ”matpakkene” sine fra sekkene. De laget dem selv på hytta før de gikk ut på skituren. Aluminiumspakker med Findus-laks og ovnspoteter med tomat og rødløk.

– Mye bedre enn brødskiver, også er det gøy å steke pakkene på bålet, sier Kristense.

 

Enkle forberedelser løfter turmaten

De bor i Rauland sentrum sammen med pappa Finn og mamma Rannheid, men denne helgen er de på hyttetur i Silkedalen – noen kilometer fra Rauland. Og på hytta har de med seg Findus-kokk Ingvild Bøhm-Pedersen, som viser dem hvordan de kan lage deilig hyttemat og turmat med Findus.

– Hvis man gjør noen enkle forberedelser på kjøkkenet før skituren, blir turmaten en mye bedre opplevelse. Aluminiumspakker til bålet er kjempelurt, for da kan jo hver og en lage den pakken de liker best, sier Ingvild.

 

Fiskepakker og pinnebrød

I dag har hun hjulpet ungene med å lage fiskepakker og pinnebrød før skituren.

– Se, jeg har bare brøddeigen i en pose, viser Oscar, og knekker en pinne fra et tre like ved rasteplassen. Så tvinner han brøddeigen rundt pinnen slik Ingvild viste ham og holder den over bålet.

– Pass så dere ikke brenner brødet, advarer mamma Rannheid.

Friluftsfamilien fra Rauland er ofte på turer i fjellet, og pappa Finn har gjerne noen vedkubber i sekken. For det smaker ekstra godt med varm mat etter en lang tur. Men hva synes ungene egentlig om å spise fisk på tur?

– Jeg liker rød fisk, den smaker liksom litt søtt, forteller Kristense.

­– Jeg liker laks og makrell best. Pappa og jeg pleier å fiske med garn i Totak (stort vann på Rauland), og da får vi røye og ørret som vi spiser til middag. Men det er litt ekkelt med bein i fisken, da.

– Ja, det er jo litt fint med sånn fisk som vi ikke fisker selv. Sånn som denne laksen i turpakka. Den er det ikke bein i, smiler Kristense.