Nyt gode grønnsaker

Høstet inn til riktig tid - fryst på sitt beste

Fins det noe bedre enn norske grønnsaker? Proppfulle med herlig smak og viktige vitaminer. Med Findus i frysedisken har du alltid tilgang til ferske grønnsaker, og du kan hurtig og enkelt lage hverdagsmat som både er godt og nyttig. Sjekk oppskriftene våre eller les mer om våre produkter. 

Bønner

Grønnsaker fra frysedisken kan være mer næringsrike enn ferske råvarer. Det viser en uavhengig studie fra matforskningsinstituttet Nofima. Forskerne testet vitamininnholdet av dypfryste Findus-bønner mot ferske bønner.

– Særlig midt på vinteren og tidlig på våren er de dypfryste grønnsakene å foretrekke framfor ferske. Ferske, importerte grønnsaker har ofte vært lagret så lenge at mye av næringsinnholdet er gått tapt innen du får dem på tallerkenen. Det sier Pernille Baardseth, ernæringsfysiolog og forsker for matforskningsinstituttet Nofima. Hun og de andre forskerne har testet innholdet av C-vitamin og antioksidanter i både ferske og bearbeidede bønner. De bearbeidede bønnene ble testet etter å ha vært igjennom samme foredlingsprosess som de vi finner i frysedisken i dagligvareforretningen.

Taper seg ved lagring
– Ferske bønner er, etter erter, den grønnsaken som taper seg raskest etter innhøsting. Allerede etter et døgn etter innhøstingen av grønne bønner er tapet av C-vitaminer på 30 prosent. Jo lenger en grønnsak blir oppbevart som fersk, desto mer taper den seg. Det gjelder alle typer grønnsaker, selv om det varierer hvor raskt de ulike grønnsakssortene taper seg. Dypfryste grønnsaker er derimot bearbeidet så kort tid etter innhøsting at næringsinnholdet er godt bevart, understreker Baardseth.

Grønnsaker fra frysedisken er med andre ord et sunt og godt alternativ til langtidslagrede, ferske grønnsaker!

Nyt Norge

Hva er Nyt Norge?

Nyt Norge forteller deg at du kjøper norsk mat. Dette merket garanterer bruk av norske råvarer. Hvis det er snakk om et sammensatt produkts, så er det tillatt med 25% ikke-norske ingredienser.

Det kan være salt eller ris, som ikke blir produsert i Norge.

I tillegg må råvarene være produsert på gårdsbruk som følger et bestemt kvalitetssystem.

De ansvarlige for NYT NORGE er Matmerk, en uavhengig stiftelse opprettet av landbruks- og matdepartementet.

Reker stir-fry med Just Wok It Classic

En enkel måte å lage reker stir-fry på. 

Slik lager du cæsarsalat med fiskepinner

Slik lager du en cæsarsalat med fiskepinner.