Vårt ansvar - for samfunnet, og individet

Fra jord til bord

 Hos oss i Findus har ordet bærekraft vært veiledende prinsipp over 70 år. I dag er bærekraftig utvikling * en kjerneverdi for oss. Det gir oss en klar retning, holder oss på tå hev, og er noe vi kontinuerlig jobber med. Mye av arbeidet er gjort i dialog med deg som forbruker, kunde eller samarbeidspartner. Du hjelper oss med å være åpen, forståelsesfull og transparent i alt vi gjør.

Vi arbeider i dag etter flere klare prinsipper som gjør oss i stand til å bidra til en bærekraftig produksjon og matforbruk. Mat er en viktig del av livet for oss alle, og for oss som arbeider med mat er bærekraftig utvikling en naturlig del av arbeidet og en integrert del av hele vår virksomhet.

Vårt ansvar

Vi tror på det vi gjør. Vi tar vårt ansvar svært alvorlig, og tenker å fortsette arbeidet med å satse på sunne og bærekraftige matvarer som forenkler, inspirerer og tar vare på deg og miljøet.

Ris og grønnsaker i panne. Frosne grønnsaksblandinger kan gi mindre matsvinn.

Minske matsvinnet

Å bidra til å redusere matavfallet er et selvsagt satsingsområde for oss i Findus, både i vår egen produksjon, men også for alle de som spiser vår mat. Vi har alltid som mål at maten vi produserer vil gjøre det enklere for forbrukerne å velge sunn og god mat. Du som forbruker kan bidra til å redusere matsvinnet på flere måter - les våre tips om hva du kan gjøre. 

Alle våre frosne grønnsaker er høstet når de er på sitt beste, slik at du kan nyte fersk hele året. Du trenger bare å ta frem den mengden grønnsaker du trenger her og nå. Klimasmart eller?

Fiskestim med MSC-merket for sertifisering

Vår villfanget fisk er MSC-merket

All villfisk i vårt sortiment er nå MSC-merket. Det betyr at fisken er bærekraftig fanget og at dens opprinnelse kan spores helt tilbake til den enkelte bestanden, alt for å redusere overfiske og utnyttelse.

100 % MSC-merket sjømat

Vi i Findus ønsker at det skal være fisk i havet i fremtiden. Derfor jobber vi aktivt med MSC, Marine Stewardship Council, for å sikre at fremtidige generasjoner kan spise fisk til lunsj og middag. Findus var den første i Norge til å lansere MSC fisk på markedet. I 2003 lanserte vi vår første MSC-merket produkt, og siden 2013 har 100 % av Findus fiskesortiment til dagligvaren vært MSC-sertifisert. Du kan lese mer om MSC-sertifiseringen på deres nettsider her.

Sosialt ansvar

Som næringsmiddelbedrift følger det med et stort samfunnsansvar. Vi har klare regler for hvordan de ansatte skal opptre, og vi tillater ikke diskriminering eller barnearbeid hos våre leverandører eller produsenter. Nå som den grønne bølgen feier over Norge og rundt om i verden, har vår mat aldri vært mer tidsriktig.  

* Bærekraftig utvikling = utvikling som imøtekommer dagens behov uten å ødelegge mulighetene for kommende generasjoners behov.