Tips for enkel og rask grillmat

Når sommerværet endelig slår til, og ingen har lyst til å stå inne på kjøkkenet og lage middag, er grilling ofte løsningen. Men hva kan du raskt og enkelt putte på grillen, bortsett fra de vanlige grillpølsene og kotelettene? Svaret er: Mye!

Nå skal det sies at mange er flinke til å variere grillmaten med både fisk, grønnsaker og salater, men ofte krever det forberedelser. Når du vil slippe å stå på kjøkkenet i en time før du kan begynne å grille, er det kjekt å kunne bruke noe du allerede har, eller som du kan plukke med deg på en lynrask tur i butikken.

Tips til grillen

Rett fra fryseren til grillen


Har du tenkt på at du kan legge fiskekaker på grillen? Server de i hamburgerbrød, eller bare med en deilig salat ved siden av. Matlyst Fiskekaker trenger kun å bli gjennomvarmet, så de er fort ferdige. Godt alternativ til «ventepølsene»? Og så liker jo de fleste unger fiskekakene, da. Til de som liker mer smak er det passende med Mini lakseburger med chipotle. Ta de rett fra fryseren til grillen, så er de ferdige på rundt 10 minutter. Server for eksempel Ovnspoteter med grillede middelhavsgrønnsaker ved siden av – de er perfekt til grilling.

Laks på grillen er populært, og det kan gjøres veldig enkelt. Bruk Marinert laks med sitron og pepper – de grilles i 5-6 minutter på hver side. Kommer de rett fra fryseren, kan du tine laksefiletene raskt ved å legge pakken i kaldt vann. De kan også grilles fra fryst tilstand, men da må du beregne 8-10 minutter på hver side.

Du kan også grille laks i folie. Lag foliepakker med biter av laks og grønnsaker som løk eller vårløk, paprika og tomat. Eller gjør det superenkelt med den ferdige grønnsaksblandingen Perfekt til Fisk. Ha på litt matolje og salt og pepper, og kanskje noen ferske urter, som for eksempel basilikum.

Grilltips

Grillmat som krever litt forberedelse

Du kan komme langt med noen minutters forberedelse på kjøkkenet før grillingen. Coleslaw med eple er like godt grilltilbehør som det er til Fish & Crisp, så lager du en dobbel porsjon kan du servere resten til middagen dagen etter.

Å grille fisk betyr for mange å bruke laks – men torsk på grillen blir også godt! Lag grillspyd med torsk og chorizo– det er enkelt, og blir veldig smakfullt! Server med en deilig salat med couscous og erter. Blir det rester er den god til lunsj dagen etter!

Er du glad i wok, kan du lage de fleste wok-retter på grillen. Sjekk ut tipsene for å woke på grillen om du trenger litt starthjelp, eller la deg inspirere av wok-oppskrifter som smakfull kyllingwok.

 
Grilltips

Vegetarmat på grillen

Ikke få panikk om det kommer vegetarianere til grillmiddagen. Kjøp Quorn fileter eller biter, og du har mat alle kan spise. Lag en marinade ved å blande 3 ss chilisaus, 3 ss olivenolje, 3 ss honning, 3 finhakkede hvitløksfedd og en knipe salt. Maten trenger ikke marineres i mer enn 10 minutter. Tre deretter bitene på grillspyd med grønnsaker som paprika og grønn squash, eller legg filetene på grillen.