Alenepappaens perfekte fiskemiddag

 

Alenepappaens perfekte middag

Liten tid til middagslaging

“Superpapsen” blogger om sitt hektiske liv som småbarnsfar, som både er fylt med lykkelige øyeblikk og noen utfordringer. Han er nemlig pappa til to jenter Thelma (4) og Ellie (1 ½). Det kan være utfordrende å få tiden til å strekke til når både han og mammaen har fulltidsjobber. De dagene samboeren skal på jobbtur må Superpapsen både hente og levere i barnehage, helst i omvendt rekkefølge, og middag skal klargjøres og serveres.

Det sier seg selv at tiden til å lage selve middagen kan bli vel knapp.

– Siden vi pappaer ikke er viden kjent for å planlegge på forhånd må det også gjerne handles inn litt. Alt innen rimelig tid før barne-tv begynner og helst før barna forgår av sult, forklarer Superpapsen.
Alenepappaens perfekte fiskemiddag

Glade og mette

For Superpapsen er det viktig at middagen både metter og har god næring.

– Middagen skal ikke bare mette. Det er også positivt om den inneholder god næring og er sunn. Etter min erfaring blir både barn og mammaer ekstra glade da. Og glade barn og mødre skal ikke undervurderes. Men heldigvis er det mulig å få til det uten at du selv blir totalt kake innen dagen er omme, og du fortsatt har litt energi til å nyte alenetiden etter at barna har lagt seg.

Superpapsen har laget sin egen vri på Fish & Crisp, noe som ble en stor suksess på hjemmefronten.
Alenepappaens perfekte fiskemiddag

Slik gikk det da superpapsen lagde fish & crisp til barna

Dette er rett og slett en klassisk kopi av britisk fish & chips med Findus Fish & Crisp, pommes frites og et utvalg grønnsaker. Det hele sevfølgelig dandert med en liten dose ketchup. Eller når det gjelder små barn kan det fort bli en stor dose av det siste.

Heldigvis er Fish & Crisp rimelig enkel å forberede. Trikset er ganske enkelt å plassere dem på en rist med bakepapir og sette dem 20 minutter i ovnen. Ovnen må selvfølgelig være varm om det skulle være uklart.

Mens fisken godgjør seg, og forhåpentligvis får den gode crispy overflaten, har du god tid til å kutte opp grønnsakene.
Alenepappaens perfekte fiskemiddag

Dette mente barna

En må selvfølgelig ikke overse barna mens en kokkelerer. Mine barn, Thelma og Ellie, mente tydeligvis at jeg burde klare denne utfordringen selv, for det var lite hjelp å få. Men Ellie gjorde en god jobb med å bruke opp energi for å bygge opp matlysten litt ekstra.

En kan jo ikke spise fisk og grønnsaker alene, så etter at fisken hadde godgjort seg en stund var det på tide å få inn pommes fritsen.

Det var omtrent her Ellie virkelig begynte vise interesse for middagsprosjektet. Og hennes reaksjon på hva som skjedde i ovnen var akutt begeistring.

Det var rett og slett bare å ta en liten seiersdans før jeg kunne be Thelma og Ellie sette seg og dandere maten så flott som mulig før servering. Her snakker vi en sunn og god fiskemiddag som vi pappaer kan diske opp med på godt innen 20 minutter. Og det uten å slite oss fullstendig ut.

Så hva syns Thelma og Ellie om pappas nyvunne evner som fiskekokk? De syns slett ikke dette var dårlig. Tvert imot gikk det meste av maten ned på høykant.Thelma påstod den var å foretrekke fremfor både tomatsuppe og kjøttkaker.

Det viste seg at en hel pakke med Fish & Crisp var litt vel mye for to små barn å sette til livs. Så her kan du fint klare deg om du serverer ett stykke til hver. Det er visst ganske mye mat i hver av dem. Det betyr samtidig at en pakke kan holde til en hel familie på fire, alternativt en skikkelig middag på pappa etter at barna har lagt seg. Og akkurat det er planen min å teste ut selv.

Vel og merke etter at jeg har ryddet huset og laget klar matpakker til i morgen. Men innen den tid fortjener jeg noe skikkelig godt!