Frossen fisk gjør det enklere å lage fiskemiddag til hele familien

Frossen fisk gjør det enklere å lage fiskemiddag til hele familien

Fisk er fullstappet med næringsstoffer som hjelper å holde oss sunne. Det er mange fiskearter og fiskeprodukter å velge mellom, og et hav av oppskrifter du kan prøve. Det burde ikke være så vanskelig å spise fisk ofte nok, med andre ord, uansett om den er fersk eller frossen!

Lær mer om forskjellene mellom fersk fisk og frossen fisk, og hvordan du kan integrere fisk som en fast del av et sunt kosthold.

Fordelene med frossen fisk

Uansett om du tilbereder Våre Beste fiskepinner i stekeovnen eller steker Fish and Crisp Rolls i stekepanna som en del av et næringsrikt måltid for familien, er det enkelt å se fordelene ved å tilberede fra frossen tilstand. Vi vet hvor travel hverdagen kan være, og at de fleste heller vil ha litt ekstra tid sammen som familie enn å bruke lang tid på å lage middag – derfor skal det være lettvint å lage måltider fra våre frosne fiskeprodukter, uten at det går på akkord med næringsinnholdet.

Andre fordeler med frossen fisk inkluderer:

  • Matsvinn: Når det kommer til debatten om fersk vs. frossen fisk er det mye positivt på frossen fisk sin side, ikke minst reduksjon av matavfall. En av de beste måtene å redusere hvor mye mat vi kaster, er å tilberede frosne produkter. Forskning har vist at i husholdninger som bruker frossen mat er det 47 % mindre matavfall enn i sammenlignbare husholdninger som benytter fersk mat eller ferdigmat fra kjøledisken. I artikkelen vår om matsvinn finner du flere tips om hvordan du kan bidra til å redusere dette.

  • Ferskheten fryses: Fisk, kjøtt og grønnsaker kan beholde kvaliteten sin takket være metoden for hurtig innfrysing oppfunnet av Clarence Birdseye. Slik kan du være trygg på at de verdifulle næringsstoffene bevares i den i frosne fisken. Hurtig innfrysingsmetode betyr at fiskefangstene blir fryst ned på fiskebåtene kort tid etter at de blir trukket opp fra havet.

  • Sesongvarer året rundt: Ved å benytte frosne råvarer og fryste produkter, kan både fisk og grønnsaker som ellers er begrenset av sesong være en del av et balansert kosthold året rundt.

  • Bærekraftig utvikling: Dette er en kjerneverdi for oss i Findus, og et ansvar vi tar svært alvorlig. Det er derfor vi arbeider etter flere klare prinsipper, og kontinuerlig fortsetter arbeidet med å satse på sunne, bærekraftige matvarer som forenkler, inspirerer og tar vare på deg og miljøet. Blant annet kjøper og produserer vi kun sertifisert palmeolje, og all villfanget fisk er MSC-merket.

 

Det er enkelt å bruke frossen fisk

En ting er å kjenne til fordelene ved å spise fisk, men mange vet kanskje ikke hvordan man tilbereder frossen fisk og lager fristende, velsmakende måltider for hele familien. Lær om de forskjellige måtene du kan tilberede frossen fisk på i artikkelen "Tips til oppskrifter på hverdagsmiddager som hele familien kan spise». Der finner du også noen forslag på oppskrifter.

For å komme i gang med en gang kan du jo gå rett til oppskriftsseksjonen vår. Der kan du finne alt fra barnevennlige middager, som for eksempel sprøbakt fisk med grønnsaker og pasta, til ny vri på klassiske retter som cæsarsalat med fiskepinner.

Er det noen som trenger mer overbevisning for hvorfor dere bør spise fisk til middag? Du kan lese mer om hvorfor det er viktig å spise fisk, og hva som er et sunt og balansert måltid.

Når det gjelder frossen vs. fersk fisk, så er det aller viktigste å spise nok fisk, uansett om den kommer fra ferskvaredisken eller frysedisken. Fisk er en utmerket kilde til flere gode næringsstoffer som vi trenger for å holde oss friske og sunne, og i Findus har vi som mål å gjøre det enkelt å spise godt.