Findusprodukter i et fleksitarianer-kosthold

Findusprodukter i et fleksitarianer-kosthold

Det er stadig flere som blir opptatt av å spise mindre kjøtt og ha et såkalt fleksitarianer-kosthold, og både Helsedirektoratet og helsemyndigheter i andre land anbefaler oss å spise mindre kjøtt. Heldigvis har Findus mange gode produkter som passer perfekt inn i en fleksitarianers hverdag!

Hvorfor plantebasert kosthold?

Helseorganisasjoner verden over anbefaler å øke inntaket av grønnsaker. Mange fremmer også et fokus på å redusere inntaket av kjøtt til fordel for vegetabilske proteinkilder.

Forskjellige grønnsaker inneholder forskjellig typer og menger vitaminer og mineraler, i tillegg til å tilføre fiber og andre stoffer kroppen har godt av. Vi blir anbefalt å spise fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag, og kostholdet til en fleksitarianer bør inkludere et variert utvalg av grønnsaker. Du kan lese mer om grønnsaker i kostholdet her. Husk at frosne grønnsaker er ernæringsmessig like bra som ferske, i og med at frysing bevarer næringsstoffene.

Dersom du er i gang med et fleksitarianer-kosthold, husk å fyll opp fryseren din med grønnsaker fra Findus! Vi har et stort utvalg av grønnsaker, både rene grønnsaker som Våre Utvalgte Erter, Våre Utvalgte Rotgrønnsaker og Brokkoli og Blomkål, i tillegg til wok-blandinger som Wok Classic og Wok Frisk.

Hva vil det si å være fleksitarianer?

Å ha et sunt og balansert kosthold er viktig for å ha god helse. En fleksitarianer, ofte kalt «deltidsvegetarianer» eller «semi-vegetarianer», har fokus på å ha et plantebasert kosthold, men inkluderer likevel kjøtt, fisk, melk og egg. Fleksitarianere velger når de kan og vil spise animalske produkter, og kan derfor inkludere alle våre gode Findus-produkter i kostholdet. Vi har mange smarte og velsmakende produkter, både grønnsaker , wok-blandinger , fisk og ferdigretter.

Plantebaserte proteinkilder

De vanligste plantebaserte proteinkildene er bønner andre belgvekster, nøtter, tofu, soya og våre frosne Findus-erter, og helsemyndigheter fremmer inntaket av disse både med tanke på bærekraft og helse. Disse råvarene er ikke bare en kilde til protein, men inneholder også fiber, vitaminer og mineraler. Mange i Europa har et lavt inntak av fiber, men ved å følge et fleksitarianer-kosthold rikt på mat som bønner, belgvekster, korn og nøtter, bør du lett få i deg det anbefalte inntaket!

grønnsaker og poteter

En standard plantebasert dag i en fleksitarianers kosthold kan se slik ut:

  • Frokost bestående av havregrøt med bær og frø, grovt brød med peanøttsmør og en frukt, eller müsli servert med melk og bær.
  • Lunsj bestående av hjemmelaget grønnsak- og linsesuppe , med erter, brokkoli og blomkål, poteter og linser, servert med et stykke grovt brød, eller en digg wrap med hummus, falafel og masse salatgrønnsaker.
  • Middag bestående av en deilig tomatgryte med røde og svarte bønner, paprika, løk, hvitløk, chili og koriander, servert med byggrynsris.

    Tips
    : Spar tid på matlagingen ved å bruke våre ferdig hakkede urter fra fryseren.

Vi må alle sørge for at vi spiser nok protein av god kvalitet for å holde oss sunne og friske, ettersom proteiner er nødvendig for vekst, vedlikehold og reparasjon av kroppen vår. Selv om det er flere plantebaserte proteinkilder å velge mellom, er det viktig å være klar over at ikke alle inneholder alle aminosyrene vi må få i oss gjennom kostholdet vårt. Derfor er det viktig å spise flere forskjellige proteinkilder. Du kan for eksempel prøve en varmende ertesuppe servert med grovt brød, en lett quinoa- og spinatsalat, eller en eksotisk kikert-curry med ris – alle velsmakende retter med gode plantebaserte proteiner.

For å se vårt utvalg av grønnsaksprodukter, klikk her.

Hva med kjøtt, fugl og fisk?

En fleksitarianer kan inkludere kjøtt, fugl og fisk i kostholdet sitt. Hovedpoenget er å velge det bort når det passer.

Vi har mange gode fiskeprodukter som er fine kilder til protein. Husk at vi anbefales å spise to til tre fiskemiddager i uken, blant annet for å få i oss nok omega-3. Noen av våre favoritter er  Våre Beste FiskepinnerMatlyst Sprøbakte fiskefileter, Ovnsbakt fiskefilet med saus og Lettpanert torsk med sitron og pepper

Uansett hvordan du velger å legge opp ditt kosthold som fleksitarianer, er det aller viktigste å huske på å spise variert. Spis mye grønnsaker, nok protein og langsomme karbohydrater, og du bør fint få i deg de næringsstoffene du trenger.

Vi har mange gode oppskrifter på websiden vår, dersom du trenger tips og inspirasjon.