Enorm økning hos Matsentralen

Enorm økning hos Matsentralen

Over dobbelt så mange som vanlig ba om mathjelp i påsken

- I Oslo delte vi på en dag ut like mye mat som vi tidligere har gjort i hele landet  , sier daglig leder i Matsentralen, Cristiano Aubert.

Matsentralen – som formidler overskuddsmat fra bedrifter til veldedige organisasjoner over hele landet- har denne påsken opplevet en enorm økning i antall henvendelser.

-I Oslo økte mengden mat vi delte ut med 131 prosent sammenlignet med påsken i fjor. Tirsdag etter påske opplevde vi vår travleste dag noensinne. Da delte vi på en dag ut 14,2 tonn mat. Det er like mye som vi vanligvis deler ut på en dag i hele landet.

- Mange som har fått økonomiske utfordringer på grunn av koronakrisen, ber nå om mathjelp fra de frivillige organisasjonene. Behovet for mat er derfor veldig stort, spesielt sunn mat som fisk og grønnsaker, sier daglig leder i Matsentralen, Cristiano Aubert.

Siden koronakrisens utbrudd har gjennomsnittsmengden mat som blir levert ut fra Matsentralen økt med over 44 % på landsbasis. 

Fikk milliongave fra Findus
Findus, som allerede leverer overskuddsmat til Matsentralen, donerte før påske mat og  penger verdt en million kroner til organisasjonen, for å hjelpe dem med å håndtere de mange nye forespørslene om hjelp.

-Både våre eiere Nomad Foods og vi i Findus er opptatt av å bistå familier som sliter, både i Norge og resten av verden. 

- Vi ønsker å gjøre vårt til at flest mulig kan spise sunt og godt, og er derfor glade for at vi kan hjelpe på denne måten. Vi oppfordrer alle bedrifter som har mulighet, til å støtte opp om det viktige arbeidet Matsentralen gjør, sier markedsdirektør i Findus, Malin Valdal Corneliussen.

Findus har også tilbudt seg å hjelpe Matsentralen med å få fraktet mat fra Oslo-området til de seks andre matsentralene rundt om i landet.

Ber flere matprodusenter ta kontakt
Daglig leder hos Matsentralen, Cristiano Aubert, sier hjelpen fra Findus er gull verdt og oppfordrer flere næringsmiddelprodusenter til å ta kontakt.

- Det meste av overskuddsmaten havner i dag i Oslo. Derfor er det ekstra nyttig at en så stor aktør som Findus også kan bistå med logistikk slik at vi får levert til hele Norge. Vi ønsker også veldig gjerne samarbeid med flere næringsmiddelprodusenter utenfor Oslo, sier han.

 

For mer informasjon, kontakt:
Mona Wike
Head of PR and Digital, Findus
Tlf: +47 95 73 75 76  
E-post: Mona.Wike@no.findus.com