Svein-Roger Viik

Svein-Roger Viik

Space Manager

Hvilken bakgrunn har du som gjorde deg aktuell til stillingen?

Etter noen år i forsvaret, har jeg lang erfaring fra dagligvarebransjen. Salgskonsulent i flere selskaper, og ikke minst butikksjef, som er en meget viktig erfaring å ha i denne jobben.

Hvorfor ønsket du å jobbe i Findus?

Jeg startet i Nestlè Norge AS, som Findus var en del av fram til 2000. Jeg er veldig fornøyd med å jobbe sammen med gode kollegaer, i en stor og utfordrende kategori.

Hvilke arbeidsoppgaver har du i stillingen og hvordan ser en typisk arbeidshverdag ut?

Som Space Manager jobber jeg tett på alle kategorisjefer og space-ansvarlige i dagligvarekjedene. Sammen utarbeider vi prinsipper og planogrammer som styrer butikkenes vareflyt. Jeg legger stor vekt på å ha et godt samarbeid med våre dyktige salgskonsulenter. De er helt avgjørende for at kategorien «Fryst» blir best mulig i butikkene, og at våre produkter og kampanjer er på plass. På hovedkontoret i Asker er jeg en del av et lite og godt team. Jeg er blant mye annet opptatt av at våre produkter har emballasje som inneholder lite luft, og har en størrelse som passer inn i butikkenes fryseavdelinger.

Er det noe Findus Norge gjør innen ditt fagfelt som er verdt å få frem?

Findus Norge vil være handelens fryseeksperter! Vi er en stor og viktig aktør, som jobber aktivt for at fryseavdelingene i butikkene skal være oversiktlige og ryddige for kundene.

Hva er spesielt bra med å jobbe hos Findus Norge?

Findus er et varemerke alle kjenner, og vi har gode produkter med unike fordeler. Vi leverer på utfordringene som opptar mange i dag, blant annet sunnhet og matsvinn.

Hvilken av våre 8 verdier brenner du mest for?

Jeg er veldig fornøyd med å jobbe i et selskap som produserer og selger sunne produkter, helt i tråd med det norske helsemyndigheter oppfordrer alle til å spise mer av! Derfor er følgende verdi den jeg brenner mest for: «Vi har lidenskap for merkevarene våre, og er stolte av maten vi produserer».

Kan du si noen ord om hvem du er utenfor jobb?

På fritiden er jeg opptatt av å holde meg i fysisk god form med diverse aktiviteter i friluft. Jeg er nok en del over gjennomsnittlig sportsinteressert, og følger med på det meste.