Tore Kjenna

Linjeleder produksjon i Tønsberg

Hvilken bakgrunn har du som gjorde deg aktuell til stillingen?

Etter diverse jobber på potetlinja og ellers i fabrikken, samt fagbrevet i industriell næringsmiddelproduksjon, fikk jeg tilbud om stillingen som linjeleder, da den ble ledig.

Hvorfor ønsket du å jobbe i Findus?

Jeg ønsket å utdanne meg innenfor næringsmiddelindustrien og begynte i fabrikken i Tønsberg som sesongarbeider før jeg skrev lærlingkontrakt.

Hvilke arbeidsoppgaver har du i stillingen og hvordan ser en typisk arbeidshverdag ut?

Som linjeleder består hverdagen av prosessoptimalisering innenfor de rammene som gis av spesifikasjonene for de ulike friterte potetproduktene som kjøres på linja mi. Jeg følger blant annet opp skrelletid, kutt, blansjering, tørking og steking. Det er viktig å ha fortløpende dialog med råvaremottaket og de andre på linja, samt kvalitet og prøvetakere.

Er det noe Findus Norge gjør innen ditt fagfelt som er verdt å få frem?

Vi stiller strenge krav til kvalitet, og det jobbes for tiden ekstra mye med energi- og vannsparing.

Hva er spesielt bra med å jobbe hos Findus Norge?

Jeg liker å jobbe i team med menneskene her, og lærer noe nytt hver dag. Råvarene våre er levende organismer, med alle utfordringer det fører med seg, og det gjør dagene ekstra interessante.

Hvilken av våre 8 verdier brenner du mest for?

Det er et stort kostnadsfokus langs produksjonslinja. Vi er opptatt av å få mest mulig ut av råvarene, og fire operatører bidrar på hvert sitt område på produksjonslinja mi. Ellers opplever jeg at de som jobber her er engasjert mennesker, som vil gjøre en god jobb. Må derfor nevne både «Vi har kostnadsfokus» og «Engasjerte og flotte mennesker utgjør forskjellen» som verdiene jeg brenner mest for.

Kan du si noen ord om hvem du er utenfor jobb?

Privat liker jeg å holde meg i form, og jogger jevnlig.