Asiatisk wok

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
Asiatisk wok

Er du tom for middagsinspirasjon? Lag asiatisk wok! Knasende sprø grønnsaker, kylling og saus med spennende smaker gjør dette til et sunt og mettende måltid. Server med ris etter eget ønske.

I denne oppskriften har vi brukt wokblandingen Findus Wok Classic, som lar smakene i sausen få komme til sin rett, og aspargesbønner for å tilføre en ekstra dimensjon (i tillegg er aspargesbønnene rike på kostfiber). 

Se flere oppskrifter og tips her!

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

400 
gr 
kyllingfilet
rapsolje
2 
ss 
soyasaus
2 
ts 
honning
2 
ss 
peanøttsmør
saften av 1/2 lime
1 
ss 
sesamfrø
4 
porsjoner 
ris

Slik gjør du

  1. Kok ris etter anvisning på pakken. 

  2. Skjær kyllingen i strimler. Krydre eventuelt lett etter smak. Varm en stekepanne til medium varme og stek kyllingen i pannen med litt rapsolje. Ta kyllingen ut av pannen.

  3. Lag sausen:

    Bland sammen honning, soyasaus, limejuice, peanøttsmør og semsamfrø i en liten skål. 

  4. Wok grønnsakene på høy varme i 5–6 min.

  5. Tilsett kyllingen og sausen i panna og fres et par minutter. Server risen ved siden av.

    Håper det smaker!

Serveringstips

Hvis du vil ha litt mer sting på retten kan du ha i 1 ts sriracha-saus i woksausen. 

Du kan også drysse over noen sesamfrø eller peanøtter før servering for ekstra "crunch".

Noen som er allergiske mot peanøtter? Du kan prøve å erstatte peanøttsmøret med cashewnøttsmør.