Del
Del denne oppskriften

Biff av elgfarse med persille og smør-dampet jegerblanding

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
Lag biff av elgfarse (eller kjøp ferdige elgburgere for en mer lettvint løsning), og server med deilige, smørdampede grønnsaker. Denne retten passer godt som søndagsmiddag, eller en hvilken som helst dag du føler for å spise viltkjøtt! For (tro det eller ei), dette tar ikke så lang tid å lage!  
'
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
4
Antall porsjoner
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

  • Elgbiffer:
  • 1 dl fløte
  • 1 stk egg
  • 1 liten hakket løk
  • 1/2 dl strøkavring
  • 500 gr farse av elg
  • Smørdampede grønnsaker:
  • 1 pakke Jegerblanding
    Vara Finaste Gron Sparris
  • 50 gr olivenolje og smør til stekning
  • 1/2 dl hakket persille
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Lag elgbiffene:

    Bland sammen alle ingrediensene til elgbiffene, slik at det blir en jevn deig.

  2. Form deigen til passe store pannebiffer. Stek de i smør på medium varme, så de får en fin, gylden overflate – ca. 3 min på hver side.

  3. Lag grønnsakene:

    Smelt smøret i en kjele, og ha i jegerblandingen. Sett lokket på kjelen og la det stå på middels varme i 5 min.

  4. Rør rundt i grønnsaksblandingen, tilsett salt og pepper og til slutt den hakkede persillen.

  5. Server biffene med kokt potet (gjerne mandelpoteter), og for eksempel vilt- eller fløtesaus.
Serveringstips

Server gjerne med et glass rødvin.

Får du ikke tak i elgfarse, eller for en mer lettvint variant, kan du kjøpe ferdige elgburgere/-karbonader.

Stekt sopp eller soppstuing passer også godt ved siden av. 

Del
Del denne oppskriften