Biff av elgfarse med persille og smør-dampet jegerblanding

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
Lag biff av elgfarse (eller kjøp ferdige elgburgere for en mer lettvint løsning), og server med deilige, smørdampede grønnsaker. Denne retten passer godt som søndagsmiddag, eller en hvilken som helst dag du føler for å spise viltkjøtt! For (tro det eller ei), dette tar ikke så lang tid å lage!  
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

- Elgbiffer:
1 
dl
 
fløte
1 
stk
 
egg
1 
liten
 
hakket løk
1/2 
dl
 
strøkavring
500 
gr
 
farse av elg
- Smørdampede grønnsaker:
1 
pakke
 
Vara Finaste Gron Sparris
50 
gr
 
smør
1/2 
dl
 
hakket persille
salt og pepper

Slik gjør du

  1. Lag elgbiffene:

    Bland sammen alle ingrediensene til elgbiffene, slik at det blir en jevn deig.

  2. Form deigen til passe store pannebiffer. Stek de i smør på medium varme, så de får en fin, gylden overflate – ca. 3 min på hver side.

  3. Lag grønnsakene:

    Smelt smøret i en kjele, og ha i jegerblandingen. Sett lokket på kjelen og la det stå på middels varme i 5 min.

  4. Rør rundt i grønnsaksblandingen, tilsett salt og pepper og til slutt den hakkede persillen.

  5. Server biffene med kokt potet (gjerne mandelpoteter), og for eksempel vilt- eller fløtesaus.

Serveringstips

Server gjerne med et glass rødvin.

Får du ikke tak i elgfarse, eller for en mer lettvint variant, kan du kjøpe ferdige elgburgere/-karbonader.

Stekt sopp eller soppstuing passer også godt ved siden av. 

Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
* Obligatoriske felt
Din vurdering
Vurder oppskriften
*
*
* Obligatoriske felt
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften