Brokkoli- og blomkålgrateng

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Brokkoli- og blomkålgrateng kan spises som hovedrett og som tilbehør

Prøver du å spise mer grønnsaker i hverdagen? Prøv vår enkle grønnsaksgrateng med brokkoli og blomkål. Er det noen i huset som vanligvis rynker på nesa av blomkål? Da bør i alle fall denne testes ut – for smeltet ost kan ha en nærmest magisk virkning! Det er heller ikke noe hokus-pokus å gjøre en vri på denne oppskriften, for eksempel kan du lage en ren blomkålgrateng i stedet for ved å bruke en pakke med blomkål. Grunnoppskriften nedenfor er vegetar (kjøttfri), men se våre tips lenger ned for hvordan du kan variere oppskriften.
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

1 
dl
 
fløte eller melk
150 
gr
 
ost i terninger
5 
stk
 
egg
salt
pepper

Slik gjør du

  1. Ha brokkoli og blomkål i en ildfast form og legg i osteterningene. Du trenger ikke å tine brokkolien og blomkålen først, men er det noen buketter som blir veldig store, kan du tine de såvidt, slik at du får delt de opp. 
  2. Visp sammen melk/fløte, egg og krydder i en bolle. 
  3. Hell blandingen over grønnsakene og osten.
  4. Sprinkle over litt olivenolje og sett inn i ovnen i 25 minutter på 200 grader.

Serveringstips

Ha litt revet muskat i eggeblandingen.

Ønsker du en mer mettende grateng, kan du for eksempel kutte opp pølser eller skinke og blande i, eller steke baconterninger og drysse over ved servering.

Vil du fortsatt ha en kjøttfri grønnsaksgrateng, kan du også prøve deg frem med å tilsette kokt makaroni eller quinoa, eller flere typer grønnsaker. Hvorfor ikke prøve med erter i? Du kan også blande inn cottage cheese i eggeblandingen. 

Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
* Obligatoriske felt
Din vurdering
Vurder oppskriften
*
*
* Obligatoriske felt
  • Lettvint
    Enkel oppskrift; fin å bruke som basis for å bruke opp andre rester. Suksess med pølsebiter i!
    Ja, jeg vil anbefale dette produktet til en venn.
  • Misses the Mark Substantially
    av Edmee
    We made this recipe today, and it was completely off. The egg refused to set even after prolonged oven time, and by the time we'd reached the 50-minute mark, where it had mostly set, the veggies were mushy and devoid of all flavour. Having spoken to a friend who makes food professionally, I can safely say that at least you should not just throw the veggies in frozen. They need to thaw first and be blotted with some paper towels to rid them of most of their moisture. All in all, a disappointing result and a waste of ingredients. Would not recommend following the recipe to the letter in its current state.