Brokkoli- og blomkålgrateng

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
Brokkoli- og blomkålgrateng

Prøver du å spise mer grønnsaker i hverdagen? Prøv vår enkle grønnsaksgrateng med brokkoli og blomkål. Er det noen i huset som vanligvis rynker på nesa av blomkål? Da bør i alle fall denne testes ut – for smeltet ost kan ha en nærmest magisk virkning! Det er heller ikke noe hokus-pokus å gjøre en vri på denne oppskriften, for eksempel kan du lage en ren blomkålgrateng i stedet for ved å bruke en pakke med blomkål. Grunnoppskriften nedenfor er vegetar (kjøttfri), men se våre tips nederst for hvordan du kan variere oppskriften.
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

150 
gr 
ost i terninger
1 
dl 
fløte eller melk
5 
stk 
egg
pepper
salt

Slik gjør du

  1. Ha brokkoli og blomkål i en ildfast form og legg i osteterningene.
  2. Visp sammen resten av ingrediensene i en bolle som helles over blandingen.
  3. Sprinkle over litt olivenolje og sett inn i ovnen i 25 minutter på 200 grader.

Serveringstips

Ha litt revet muskat i eggeblandingen.

Ønsker du en mer mettende grateng, kan du for eksempel kutte opp pølser eller skinke og blande i, eller steke baconterninger og drysse over ved servering.

Vil du fortsatt ha en kjøttfri grønnsaksgrateng, kan du også prøve deg frem med å tilsette kokt makaroni eller quinoa, eller flere typer grønnsaker. Hvorfor ikke prøve med erter i? Du kan også blande inn cottage cheese i eggeblandingen.