Del
Del denne oppskriften

Brokkoli- og blomkålgrateng

Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
Prøver du å spise mer grønnsaker i hverdagen? Prøv vår enkle grønnsaksgrateng med brokkoli og blomkål. Er det noen i huset som vanligvis rynker på nesa av blomkål? Da bør i alle fall denne testes ut – for smeltet ost kan ha en nærmest magisk virkning! Det er heller ikke noe hokus-pokus å lage andre varianter av denne oppskriften, for eksempel kan du lage en ren blomkålgrateng i stedet for, ved å bruke en pakke med blomkål. Grunnoppskriften nedenfor er vegetar (kjøttfri), men se våre tips nederst for hvordan du kan variere oppskriften.
'
Tilberedelsestid
4
Antall porsjoner
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Ha brokkoli og blomkål i en ildfast form og legg i osteterningene.
  2. Visp sammen resten av ingrediensene i en bolle som helles over blandingen.
  3. Sprinkle over litt olivenolje og sett inn i ovnen i 25 minutter på 200 grader.

Serveringstips

Ha litt revet muskat i eggeblandingen.

Ønsker du en mer mettende grateng, kan du for eksempel kutte opp pølser eller skinke og blande i, eller steke baconterninger og drysse over ved servering.

Vil du fortsatt ha en kjøttfri grønnsaksgrateng, kan du også prøve deg frem med å tilsette kokt makaroni eller quinoa, eller flere typer grønnsaker. Hvorfor ikke prøve med noen erter? Du kan også blande inn cottage cheese i eggeblandingen. 

Del
Del denne oppskriften