Creamy Coconut wok med kylling og krydret ris

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad
Creamy Coconut wok med kylling og krydret ris

Wokrett med spennende (milde) smaker, som du har ferdig på en snau halvtime. Dette kan raskt bli en favoritt på middagsbordet! Oppskriften krever heller ikke mye innkjøp: wokposen kan du kjøpe inn på forhånd så du har den for hånden i fryseren, og ris og krydder har du trolig i kjøleskapet. Da gjenstår kun kylling, løk og fersk ingefær. Se også serveringstips om du ønsker å toppe retten litt ekstra. PS: Du kan også bytte ut kyllingen med Quorn-filet, tofu, fisk eller kjøtt.

Se flere oppskrifter og tips her!

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

200 
gr 
kylling
2 
dl 
basmatiris
1 
stk 
liten løk
1 
ts 
revet ingefær
1/2 
ts 
kanel
1/2 
ts 
gurkemeie
1/2  
ts 
kardemomme
1 
terning grønnsaksbuljong
ca. 3  
dl 
vann
rapsolje

Slik gjør du

  1. Kutt opp løken i terninger og finhakk ingefær. Ha litt rapsolje i en kjele, og tilsett løken. Fres blankt og rør inn krydderet, ingefær og risen. La surre et par minutter. Hell over grønnsaksbuljong utblandet i ca. 2,5 dl vann (etterfyll vann ved behov). Kok til risen er mør. 

  2. Kutt opp kyllingen i strimler og stek i litt rapsolje i en stekepanne. Sett til side. 

  3. Varm litt olje i en stekepanne og ha i wok med saus. Stek på høy varme til sausen har smeltet. Rør jevnt underveis. Skru ned til middels varme og stek videre i ca. 5-6 minutter. Ha stekt kylling tilbake i panna det siste minuttet. 

  4. Server wok og saus med kylling og den krydrede risen. Håper det smaker!

Serveringstips

Topp gjerne med koriander, cashewnøtter, lime og en dæsj soyasaus.