Hummus med erter

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
Hummus med erter

En grønn tvist på hummus! Hummus er godt til vegetarmat, som dipp til grønnsakssnacks, i wraps eller på brødskiven som erstatning for smør.
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

1 1/2 
dl 
kikerter
1/2 
fedd 
1 
stk 
lime, saft og skall
1 
ts 
sesamolje eller tahini
1/4 
ts 
spisskummen
salt og pepper

Slik gjør du

  1. Kok erter etter anvisning på pakken. Mos erter og kikerter til en jevn puré med en stavmikser eller i en blender. 
  2. Ha i hakket chili og hvitløk, sesamolje eller tahini, og saft og skall fra en lime. Smak til med spisskummen, salt og pepper. 

Serveringstips

Nyt ertehummus som en dipp med grønnsaker og pitabrød. Sesamolje eller tahini (sesampaste) kan sløyfes, men setter en ekstra god smak på ertehummusen!