Ferske vårruller med sprø fiskepinner

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ferske vårruller med sprø fiskepinner

Har du hørt om fusion food? Det er å kombinere elementer fra ulike tradisjonelle kjøkken med hverandre, for eksempel asiatisk og nordisk. Så hva med å prøve en helt ny vri på fiskepinnene – server dem i ferske vårruller med crunchy grønnsaker og teriyaki dipp. Tør du prøve?

Rispapir får du tak i hos de fleste større matvarebutikkene. 

Se her for mer inspirasjon til enkle fiskeretter!

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

1 
pakke 
rispapir/vårrull-wraps
1-2 
stk 
finstrimlede gulrøtter
0,5 
stk 
finstrimlet agurk
2 
stk 
avokado
1 
stk 
crispysalat
1 
stk 
lime
2 
dl 
teriyakisaus
1 
pakke 
Koriander
salt og pepper

Slik gjør du

  1. Varm ovnen til 225°C, varmluft. Bland krydderet i en bolle og vend fiskepinnene i blandingen. Sett resten av krydderet til side. Stek fiskepinnene på en stekeplate dekket med bakepapir i 14-16 minutter. 

  2. Finstrimle gulroten og agurken, skjær opp avokadoen i skiver og riv opp salaten i biter. 

  3. Bløtlegg rispapirene og fyll dem med salat, grønnsaker og en 1-2 fiskepinne. Skvis over limesaft og ha på litt koriander og teriyakisaus. Rull sammen. Server gjerne ekstra teriyakisaus ved siden av til å dippe vårrullene i. 

Serveringstips

Hakk opp peanøtter eller cashewnøtter og ha i vårrullene. Smaker også helt supert med hoisin-saus!