Del
Del denne oppskriften

Fish & Crisp med søtpotetbåter

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Moderne vri på klassikern Fish & Chips!

Hva med å prøve en moderne vri på klassikeren Fish & Chips? Bytt ut chipsen på søtpotetbåter og server med en herlig og grønn ertepure. Dette er en sikker vinner for hele familien!

Se flere oppskrifter og tips her!

'
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
4
Antall porsjoner
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Skjær opp søtpotetene i båter, eller staver om du foretrekker det. Legg utover et stekebrett med bakepapir (spar litt plass til fisken på den ene siden av brettet). 

  2. Drypp litt olivenolje over søtetpotetbåtene og ha på salt og pepper. 

  3. Stek søtpotetbåtene på 180°C i 20 minutter (eller ca.10 minutter for staver). Ta stekebrettet ut av ovnen og legg på fisken. Sett stekebrettet tilbake i ovnen og skru opp temperaturen til 225°C. Stek videre i 18-20 minutter. 

  4. Kok opp vann i en kjele og ha i ertene. Kok i et par minutter og hell av vannet. Mos ertene med en gaffel eller stavmikser og smak til med mynte, sitronsaft, salt og pepper. 

  5. Server den sprø fisken med søtpotetbåter, ertepuré og sitronbåter. Skvis sitron over fisken og nyt den gode smaken! 

Del
Del denne oppskriften