Del
Del denne oppskriften

Fiskegrateng og asiatisk agurksalat

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Denne agurksalaten er et skikkelig spennende tilbehør fiskegratengen, og gir en ny vri til en god, gammeldags klassiker. Lag den mens gratengen gjør seg selv i ovnen! 

'
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
2
Antall porsjoner
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

  • 1 stk God Gammeldags Fiskegrateng
    God gammeldags fiskegrateng
  • 1 stk agurk
  • 1 neve peanøtter
  • 1-2 ss sesamfrø
  • koriander
  • spirer
  • Dressing:
  • 5 ss vann
  • 4 ss riseddik (evt. hvitvinseddik eller eplesidereddik)
  • 1 ss sukker
  • 1 klype salt
  • 1 ss ingefær, finhakket

Slik gjør du

  1. Stek fiskegratengen på rist midt i ovnen ved 235°C (i varmluftsovn 225°C) i 35-40 minutter. La gratengen hvile noen minutter før servering. Husk at varmen kan variere fra ovn til ovn - prøv deg fram med din ovn.

  2. Lag en marinade av vann, riseddik, sukker, salt og finhakket ingefær. 

  3. Skjær agurken i tynne skiver med en ostehøvel, og legg i marinaden. La ligge i 10-15 minutter, eller til gratengen er ferdig stekt. 

  4. Bland peanøtter, sesamfrø og korianderblader inn i agurksalaten, og topp gjerne med spirer. Server med nystekt fiskegrateng - håper det smaker!

Serveringstips

Denne salaten passer helt supert til alle våre fiskegratenger!

Del
Del denne oppskriften