Del
Del denne oppskriften

Fiskekake-bowl

Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
Poké bowls har tatt verden med storm, og denne gatematen fra Hawaii ble raskt populær blant sushi-elskere her til lands. Poké bowls er som en blanding av sushi og salat, med råmarinert fisk eller annen sjømat, ris eller nudler og fargerike grønnsaker, servert i en bolle eller beger. Lett å spise på farten, med andre ord. For de som ikke er så glad i rå fisk, eller bare vil prøve noe nytt, anbefaler vi fiskekake-bowl! Denne fargerike retten passer både for store og små!
'
Tilberedelsestid
4
Antall porsjoner
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Stek fiskekakene på bakepapir midt i ovnen, på 225 °C i 20-25 minutter. Vend de halvveis i stekingen. Steketid varierer fra ovn til ovn, så sjekk at maten er gjennomvarm før servering.
  2. Kok nudler etter anvisning på pakken. Ta nudlene opp av vannet og hell ertene oppi det kokende vannet. Kok i ca. 2 minutter. 
  3. Kutt opp agurk, gulrot og rødkål i fine strimler. Bruk gjerne en mandolin hvis du har. 
  4. Kutt opp avokado i skiver og del fiskekakene i fire. Legg opp grønnsaker, nudler og fiskekaker i en bolle og skvis over litt limesaft. Topp med ristede sesamfrø og koriander. 
  5. Server med spicy chilidipp og/eller soyasaus!
Serveringstips

Denne retten smaker ekstra godt med ponzusaus! Ha finhakket chili, ingefær og hvitløk i 1 dl soyasaus, skvis over saften av en halv lime og topp med hakket koriander. Mmmm!

Del
Del denne oppskriften