Grønne lapper

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Grønne lapper

Denne oppskriften på grønne lapper er laget med våre søte og gode erter. Små og tykke pannekaker, med et ekstra boost av næringsstoffer fra ertene. Perfekt til helgefroskosten eller til en deilig lunsj!


Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

4 
stk 
egg
1,5 
dl 
hvetemel (gjerne sammalt)
3 
dl 
melk
en klype salt
salt
1 
ss 
sukker
1/2  
ts 
20 
gr 
smør til steking

Slik gjør du

  1. Ha tinte erter i en bolle og mos lett med en stavmikser. Ha egg og alt det tørre i bollen og visp sammen. 

  2. Ha i melk og visp sammen til en jevn røre. 

  3. La røren svelle i 10-15 minutter. 

  4. Stek lappene i i litt smør i en stekepanne på middels varme. 

  5. Server lappene mens de fortsatt er varme. Håper det smaker!

Serveringstips

Lappene er ekstra gode med en dæsj honning eller lønnesirup, eller med en skive gulost!