Hjemmelaget lapskaus på 15 minutter

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
Hjemmelaget lapskaus på 15 minutter

Lapskaus er tradisjonsmat, og for mange bringer det frem gode barndomsminner. Retten er allsidig, og serveres vel så gjerne til hverdags som til store familiære sammenkomster. Det er en mektig gryterett, som mange nok synes at passer spesielt godt på høsten og vinteren. Lapskausoppskrifter er det mange av – har dere kanskje en egen som har gått i arv i familien? Er du på jakt etter en lettlaget variant, anbefaler vi at du prøver denne: Så rask og enkel at du fint kan lage den selv på travle hverdager!
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

1 
pakke 
biffstrimler
2 
ss 
hvetemel
1 
ts 
2 
ss 
1 
ts 
7 
dl 
vann

Slik gjør du

  1. Brun kjøttet i 3 ss smør, og rør inn ca. 3 ss hvetemel.
  2. Tilsett 7 dl kaldt vann og 1 buljongterning.
  3. Kok opp under omrøring og la småkoke i ca. 5 minutter.
  4. Ha i Perfekt til Lapskaus grønnsaksblandingen og rør forsiktig.
  5. La koke på middels varme i 8 minutter.
  6. Smak til med litt salt og pepper, sukkerkulør tilsettes for farge.

Serveringstips

Server med flatbrød for å skape et ordentlig tradisjonsrikt måltid. Det er også godt med ferskt grovbrød til.

Har du ikke sukkerkulør? Kutt ned på saltet og ha i en dæsj med soyasaus i stedet for. Det gir ikke like mørk farge, men litt. 

Vær smart – lag dobbel porsjon når du først er i gang, så har du middag til senere i uka. Du kan også fryse ned restene, så har du enda raskere middag en annen dag. Bare husk å ta opp av fryseren og sett i kjøleskapet kvelden i forveien eller på morgenen.

Du kan fint supplere med eventuelle passende rester du har i kjøleskapet. Ble det noen kokte poteter igjen fra middagen dagen før? Kutt de opp i passende biter og ha de i kjelen mot slutten av koketiden. Å bruke opp råvarer og matrester du har i kjøleskapet før de eventuelt går i søpla/komposten er bra for både lommeboka di og miljøet!