Del
Del denne oppskriften

Honningglasert rosenkål med srirachasaus

Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
For mange er rosenkål ensbetydende med julemat. Slik trenger det ikke å være!  Prøv rosenkål stekt med en hot honning- og chiliglaze. 
'
Tilberedelsestid
4
Antall porsjoner
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Del rosenkålen i to (på høykant)
  2. Bland sriracha, honning, soyasaus og hakket hvitløk i en liten bolle. Evt. limejuice kan tilsettes i blandingen
  3. Varm opp kokosoljen i en wokpanne eller stor stekepanne over høy varme
  4. Ha i rosenkålen, og stek under røring i 4–5 minutter, eller til de begynner å få litt farge
  5. Hell sausmiksen over og rør, slik at all rosenkålen blir godt dekket
  6. Kok i 4–5 minutter til under omrøring
  7. Ta av varmen og la det avkjøle seg i et par minutter
  8. Smak til med salt, og eventuelt ha på et dryss med fersk koriander før servering
Serveringstips

Har du ikke sriracha saus? Chilisausen har blitt enormt populær i USA, men om du ikke finner den i butikken din kan du erstatte den med sambal oelek eller piri piri, men da bør du smake deg frem til passende mengde. Du kan også prøve med tabasco, om det er hva du har.

Del
Del denne oppskriften