Del
Del denne oppskriften

Kalkun med smørdampet rosenkål og søtpotetstappe

Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
Rosenkål og kalkun er en klassiker i jula. Server med en nydelig appelsinsaus og en knalloransje søtpotetstappe og vi lover at det blir god stemning rundt bordet! Vi anbefaler å smørdampe rosenkålen for den siste prikken over i'en. 
'
Tilberedelsestid
4
Antall porsjoner
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

  • 1 pose Våre utvalgte rosenkål
    våre utvalgte rosenkål
  • 4 stk kalkunfileter
  • 1 stk stor søtpotet
  • 2 ss sukker
  • 2 stk sjalottløker
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 stk appelsiner
  • 1 stk sitron
  • 5 dl kyllingkraft
  • bacon

Slik gjør du

  1. Skrell søtpotet og kutt i mindre biter. Kok opp vann i en kjele og kok søtpotetbitene til de er møre, ca. 10 minutter. Hell av vannet og mos med en stapper eller stavmikser. Smak til med litt smør, salt og pepper. 
  2. Stek kalkunfiletene i en stekepanne, noen minutter på hver side. Legg de over i en ildfast form og sett inn i stekeovnen på 175ºC, la de ettersteke i ovnen i ca. 15 minutter. 
  3. Press saften fra en appelsin og en sitron i en bolle. 
  4. Smelt sukker til karamell i en liten kjele. Tilsett finhakket sjalottløk og hvitløk og stek til det er gyllent. Hell på kyllingkraft og appelsin- og sitronsaft. La sausen koke til den har redusert seg og tyknet litt. 
  5. Når sausen har tyknet litt pisker du inn noen klatter smør (eller jevn med litt maizena). 
  6. Ha litt vann i en kjele med lokk og kok opp. Ha rosenkål og en klatt med smør i kjelen og damp rosenkålen i ca. 4 minutter. 
  7. Server smørdampet rosenkål med kalkun, søtpotetstappe og appelsinsaus.Topp gjerne rosenkålen med litt sprøstekt bacon. Håper det smaker!
Del
Del denne oppskriften