Lettpanert fiskefilet med grønn ris og urteolje

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
Lettpanert fiskefilet med grønn ris og urteolje

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

4 
dl 
kort ris (jasmine, basmati eller villris)
150 
gr 
soyabønner
150 
gr 
asparges
1 
dl 
creme fraiche
30 
gr 
parmesanost, revet
Urteolje:
1 
dl 
god olivenolje
1 
stk 
sitron
2 
fedd 
hvitløk

Slik gjør du

  1. Legg den dypfryste fisken på en stekeplate dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen til paneringen er sprø og gylden i 18-22 minutter. Vend fisken halvveis i steketiden.

  2. Kok ris etter anvisning på pakken. Kok opp vann i en kjele og ha i erter og soyabønner når vannet koker, kok i 2 minutter. Vend erter, bønner og creme fraiche inn i risen. 

  3. Riv skallet av sitronen og bland sammen med resten av ingrediensene til urteoljen. Skvis over saften fra halve sitronen. 

  4. Stek aspargesbønnene i litt olje i en stekepanne. Smak gjerne til med en klatt smør og litt salt for ekstra god smak. 

  5. Server ris og grønt-blanding med de lettpanerte fiskefiletene. Topp med stekt asparges og urteolje. Håper det smaker!

Serveringstips

Ris kan fint erstattes med byggryn, couscous eller bulgur.