Å spise vegetarmat er noe flertallet av oss burde gjøre mer av – både for helsa og for kloden sin skyld. Men det å lage en vegetarrett eller to i uka, betyr jo ikke at du nødvendigvis trenger å slutte å spise alt av kjøtt – du bare spiser litt mindre av det.
Kjøttfri mandag («meatless Monday»), altså å kutte kjøttet på mandager, kan være en fin start for mange.
Er du skeptisk til å legge om kostholdet, fordi du er redd for å ikke få i deg viktige næringsstoffer? Vegetarretter inneholder ofte mye bønner, linser, tofu- eller proteinprodukter og grønnsaker.
Har du et variert, balansert kosthold gjennom uka – blant annet ved å spise fisk to–tre ganger, vil du få i deg det meste du trenger av næringsstoffer og vitaminer gjennom kosten.
En til to vegetarmiddager i uka tilsier ikke at du trenger å kalle deg selv for vegetarianer. Men hvis du vil skryte litt av deg selv, kan du jo kalle deg for flexitarianer?
Mange oppskrifter kan med små grep bli vegetariske – for eksempel ved å bytte ut bacon-topping med ristede pinjekjerner og bruke linser i stedet for kjøttdeig til spagettien.
Små grep kan gjøre en stor forskjell.