Minipai med spinat og røkelaks

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
Minipai med spinat og røkelaks

Minipaier fylt med nydelig spinatfyll, toppet med røkelaks

Utrolig gode minipaier med spinatfyll, toppet med røkelaks. En oppskrift som passer perfekt på julebordet!

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

1 
pakke 
Pakningsbilde: Findus butterdeig (smørdeig) - ferdige plater
1 
stk 
sjalottløk
1 
egg
100 
gr 
revet gulost
1 
fløte
1 
pose 
spinat
100 
gr 
røkelaks
1 
stk 
dillplante (evt. persille eller gressløk)
salt og pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 grader. 

  2. Finhakk sjalottløk og fres i litt olje i en stekepanne. Ha i et fedd finhakket hvitløk om du ønsker. 

  3. Tilsett spinaten i stekepannen og stek til den "faller sammen". Ha i fløte og la småkoke et par minutter. Skru av varmen. 

  4. Visp egget sammen i en skål, og tilsett i stekepannen sammen med halvparten av osten. Rør rundt og smak til med salt og pepper. 

  5. Del butterdeigsplatene i passe størrelser og trykk ned i muffinsformer. Bruk en gaffel og stikk noen hull i deigen. 

  6. Fyll formene med spinatfyllet og strø over resten av osten. 

  7. Sett formene på et bakepapir og stek midt i ovnen i 15-20 minutter. 

  8. Server minipaiene med røkelaks og en dillkvast (evt. gressløk eller persille) på toppen. 

Serveringstips

Passer perfekt på julebuffeten - server på et fat pyntet med blader av grønnkål!