Pasta carbonara med torsk og bacon

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
Pasta carbonara med torsk og bacon

Pasta er populært, og carbonara er en klassiker! Hvorfor ikke prøve en ny vri? Denne oppskriften på pasta carbonara med torsk og bacon er det også lett å gjøre små variasjoner på, for eksempel ved å tilsette noen grønnsaker. Barnevennlig? Del opp torsken i mindre biter. Skal det være mer fancy? Bytt ut bacon med pancetta, og stek torskefiletene hele. Anrett lekkert på tallerkenen, og dryss over ferskrevet parmesan. 
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

400 
gr 
Produktbilde av Findus gourmet torskefileter
500 
gr 
tagliatelle pasta
100 
gr 
bacon
4 
stk 
egg
2 
fedd 
3 
dl 
lettrømme
1 
ts 
salt og pepper
1 
dl 
parmesanost
litt 
finhakket basilikum

Slik gjør du

  1. Kok tagliatelle etter anvisning på pakken.
  2. Skjær torsken i strimler, bacon i tynne strimler og finhakk hvitløk. 
  3. Stek baconstrimlene i tørr stekepanne til de er gylne og sprø. 
  4. Ha torsk og hvitløk i stekepannen sammen med bacon, la det stå og steke videre på lav temperatur til fisken er nesten gjennomstekt, ca. 3 minutter. 
  5. Rør sammen egg, lettrømme og parmesan. Spar eventuelt litt parmesan til å drysse på retten når den er ferdig. 
  6. Sil vannet av pastaen, la den stå i 1 minutt og bland sammen med torsk, bacon, hvitløk og egg- og rømmeblandingen.
  7. Smak til med salt og nykvernet pepper.

     

     

Serveringstips

Server pastaen med revet parmesan og hakket basilikum eller gressløk drysset over.

Ønsker du mer grønnsaker i maten kan du for eksempel putte noen små buketter av brokkoli eller en porsjon erter i kjelen med pasta de siste par minuttene av koketiden.