Pasta salat med varmrøkt laks

Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
4
Antall porsjoner
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

  • 250 gr cherrytomater
  • 1/2 stk fenikkel
  • 250 gr Fullkornpasta
  • 1 Grönn frisk asparges
  • 300 gr Laks naturell
    Lasagne
  • 1 stk sitron
  • 65 gr ruccola
  • Urteolje: 1 potte frisk basilikum - 2 dl olje - saft av 1/4 stk sitron - 1/2 ts salt - 1/4 ts pepper

Slik gjør du

  1. Kok pasta i en stor kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken, 12-15 minutter. Hell av kokevannet, og la den kokte pastaen avkjøle seg litt. Ha gjerne litt olje over den kokte pastaen slik at den ikke klistrer seg sammen.

  2. Skjær eller knekk av nederste delen på aspargesen i en kjele med lettsaltet vannn, 1-2 minutter. Hell av kokevannet og avkjøl aspargesen raskt i kaldt vann (gjerne med isbiter), slik at den bevarer den fine grønnfargen. Kutt aspargesen i mindre biter.

     

     

  3. Skjær fennikel i tynne strimler, bruk gjerne en ostehøvel eller grønnsaksskreller til denne jobben. Kutt cherrytomater i to, rødløk i tynne strimler.
  4.  Kjør basilikum med en stavmikser eller i en liten hurtigmikser. Ha i olje, og kjør til du har en jevn, grønn urtedressing. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. 
  5. Legg varmrøkt laks på grillen, og grill i 1-2 minutter på hver side, slik at laksen får en fin grilloverflate, og blir lun. 
  6. Bland sammen kokt pasta, asparges, fennikel, cherrytomater, rødløk og ruccula, og anrett blandingen på et stort fat. Del den lune laksen i grove biter og legg dem oppå salaten. Legg på noen friske basilikumblader til pynt og riv over sitronskall. Ha gjerne litt urteolje over rett før servering, eller server den ved siden av salaten.