Del

Røsti med broccoli och hvitløksbakte tomater

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Røstie med grønt innslag og fantastisk gode stekte klasetomater
'
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
4
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 skrelte rå poteter
  • 300 gr tint
  • 1 stk løk
  • 2 stk egg
  • 1 1/2 hvetemel
  • 1 1/2 ts salt
  • hvitpepper kvernet
  • smør til steking
  • Tomater:
  • 400 gr klasetomater
  • 3 stk hvitløksfedd med skall
  • 2 ss olivenolje
  • havssalt, svartpepper og en klype sukker

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Røstie
    Bland egg og hvetemelet til en røre.

  3. Rasp poteten, brukk den fine siden av rivjeret.
  4. Grovhakk tint broccoli
  5. Bland broccoli, løken og revet potet i røren.
  6. Tilsett litt salt og pepper.
  7. Tomater
    Legg tomatene på lite fat, hell over litt olivenolje, krydre med salt, pepper og strø over en klype sukker.

  8. Knus hvitløksfeddene med hånden eller knivblad. Legg dem sammen med tomatene.
  9. Sett tomatene med hvitløken i ovnen og bak dem i cirka 10 -12 minutter. I mens, stek røstiene sprø i  smør.  Server røstiene med bakte varme tomaterer og med grønn salat.
Del

Våre favorittoppskrifter

Alle oppskrifter
Se våre vilkår og betingelser