Del
Del denne oppskriften

Torsk med couscous og grillede grønnsaker

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Torsk er lett å lage! Fisken er også veldig allsidig; med sin milde smak kan den varieres på mange måter. Her serveres torsken med couscous og deilige, grillede grønnsaker. Hvit fisk (som torsk) bør du spise 1–2 ganger i uka. 

'
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
2
Antall porsjoner
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

  • 1 pakke torsk
    Produktbilde av Findus gourmet torskefileter
  • 1 squash (skivet)
  • 1 stk rød løk
  • 1 ss olivenolje
  • 150 gr couscous
  • 175 ml kokt vann
  • 1/2 stk gul paprika
  • 1/2 stk rød paprika

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 190°C.

  2. Kok opp vann med rikelig salt (det hjelper fiskekjøttet å trekke seg sammen). Trekk kjelen av plata, skru ned varmen, og legg i torskefiletene. Vannet skal dekke fisken helt.

  3. Legg på lokk, og sett kjelen tilbake på plata. La fisken trekke i 5–7 minutter (9–10 for frosne fileter). Husk: vannet skal ikke koke, men holdes varmt.

  4. Kutt opp grønnsakene i passende biter. Bland de med olivenolje, legg på alt på et stekebrett og stek i ovnen i 30 minutter, eller grill på middels til høy varme i 10 minutter.

  5. Lag couscous etter anvisning på pakken. Som oftest har du riktig mengde couscous i en bolle, og hell så over kokende vann.

  6. Legg det under lokk i 5–10 minutter, eller som anvist på pakken. Rør deretter med en gaffel for å "lufte" couscousen.

  7. Bland de grillede grønnsakene inn i couscousen, og server med torsk og ønsket saus (eller se serveringstips).

Serveringstips

Lag litt ekstra grillede grønnsaker. Ta noen av de og hakk opp (eller kjør med stavmikser), bland sammen med litt god olivenolje, og du har en fin topping til torsken.

Del
Del denne oppskriften