Del
Del denne oppskriften

Torsk med stekt grønnkål og safransmajones

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Denne fantastiske oppskriften på torsk servert på et bedd av grønnkål, ovnsbakte tomater og safransmajones må du bare prøve. Server på fat, og det kommer til å bli en favoritt på julebordet eller julebuffeten!

'
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
4
Antall porsjoner
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

  • 1 pakke Torsk Gourmet ekstra store
    Gourmet torskeloin (pakningsbilde)
  • Ovnsbakte tomater:
  • 1 boks cherrytomater
  • 1 ss rapsolja
  • 1 ss balsamico
  • salt og pepper
  • Grønnkål- och spinatblanding:
  • 1/2 pose grønnål
  • 1/2 pose spinat
  • salt og pepper
  • Safransmajonnes:
  • 1 dl majones
  • 1 ts appelsinskall, finrevet
  • 0,25 gr safran (evt. gurkemeie)
  • salt

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 150 grader.

  2. Del tomatene i fire og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Ringle over olje og balsamico, og strø over salt og pepper. Sett inn i ovnen og la stå i 30-40 minutter.

  3. Legg tinte torskefileter i en ildfast form og ha på litt salt og pepper. Stek i ca. 15 munitter. Er fisken frossen kan du tine den raskt i kaldt vann før du begynner med tomatene. 

  4. Stek grønnkålen i et par minutter og vend så inn spinaten. Salte og pepre og la steke et par minutter til. 

  5. Bland sammen ingrediensene til safransmajonesen. Pass på så du bare får med det oransje fra appelsinskallet, og ikke det hvite (dette smaker bittert).

  6. Legg opp grønnkål- og spinatblaning på et fat. Del torsken i mindre biter og spre ut på fatet sammen med tomatene. Pynt med klatter av safransmajones og topp gjerne med fersk dill eller timian. 

Serveringstips

Server med poteter om du ønsker å ha dette som en hovedrett. 

Del
Del denne oppskriften