Del
Del dette produktet

Rødspette

{B8AC1C36-58E0-4D4E-AB94-9002BF789D0A}
Rodspatta fileer

Renskårne fileter av rødspette, velegnet til både både steking og koking. Fisken har fått sitt navn etter de rustrøde flekkene på den øvre delen av fisken. 

Slik tilbereder du

TIPS! Vi anbefaler at du tiner fisken i romstemperatur i ca 2 timer. Du kan også la den tine langsomt i kjøleskapet over natten. Da er den klar til å tilberedes dagen etter. Vil du tine fisken hurtigere, så legger du den i sin emballasje i et vannbad i ca 20 minutter.


KJELE
Rull sammen den tinte fisken og legg den i kokende, lettsaltet vann. 
Kok forsiktig på svak varme i 5-7 minutter uten lokk, helt til fiskekjøttet er hvitt.

OVN
Rull sammen den tinte fisken og legg den i en smurt form. Stek i varmluftsovn på 150ºC eller i stekeovn på 175ºC i ti minutter.

STEKEPANNE
Vend de tinte filetene i en blanding av mel, salt og pepper. Smelt smør eller margarin, og tilsett litt god olje. Stek filetene på middels varme i 5-6 minutter. Vend filtene etter at halve tiden har gått.
 


Ingredienser

Renskårne rødspettefileter* (Pleuronectes platessa) uten mørkt skinn.

*Fisket i Nordøst-Atlanteren (Nordsjøen) med tråler.

Selv om vi har vært grundige med å fjerne fiskebein, kan det forekomme noen bein.


Annet

Selv om vi har vært nøye med å fjerne alle fiskebein, kan det forekomme noen bein. 

MSC-sertifisert fisk

Næringsverdi per 100g

Energi 393kJ/94kcal
Fett 1.9 g
hvorav mettet fett 0.5 g
Karbohydrat 0 g
 hvorav sukkerarter 0g
Fiber 0 g
Protein 19 g
Salt* 0.25 g
* Kun fra natrium i fisken