Fisketacos med marinert torsk

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
Fisketacos med marinert torsk

På tide å teste en ny variant av tacoen?

Gjør taco-fredagen enda freshere og sunnere! Bytt ut kjøttdeigen med marinert torsk - smakfullt, sunt og enkelt!

Har du barn i hus som er litt kresne (eller andre som er litt allergisk mot ren fisk..) kan du jo steke noen fiskepinner i tillegg - det er også veldig godt i wrap.  

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

1 
pakke 
Produktbilde av Findus gourmet torskefileter
2 stk 
avokado
1 fedd 
hvitløk
1 stk 
mango
1/2 stek 
fersk ananas
 (evt. 1 boks hermetisk ananas)
1 stk 
rødløk
Crème fraiche
Tortillawraps
Marinade:
3 
ss
 rapsolje
1 stk 
lime (saft og skall)
Salt og pepper
1-2 
ss 
Rød chili - pakningsbilde Findus ferdig hakket chili

Slik gjør du

  1. Tin fisken i en lufttett pose i kaldt eller lunkent vann, i ca. en halv time. 
  2. I mellomtiden kan du lage en enkel guacamole: ha avokado en en skål og mos med en gaffel. Smak til med litt salt og pepper, finhakket hvitløk og en skvis med limesaft (ca. 1/4 lime, resten bruker du i marinaden). 

  3. Kutt opp mango og ananas i terninger og rødløk i ringer. 

  4. Rør sammen ingrediensene til marinaden i en skål. 

  5. Del opp fisken i terninger (det gjør ingenting om fisken fortsatt er halvfrossen) og legg i en ildfast form.  Hell over marinaden, rør rundt og la stå og trekke i ca. 10 minutter.    
  6. Stek torsken på 150 grader i ca. 10 minutter. 
  7. Server marinerte torskebiter i wrap med mango, ananas, rødløk og guacamole. Ha gjerne i litt grønn salat også. Håper det smaker!

Serveringstips

Retten blir enda bedre med syltet rødløk - og det er mye lettere å lage en du kanskje skulle tro:

Kutt rødløk i tynne skiver og legg over i et glass (f.eks. et Norgesglass). Kok opp en lake med 1 del eddik,  2 deler sukker, 3 deler vann og 1 liten bit ingefær, skrelt og delt i skiver. Ta av platen når sukkeret er oppløst og hell laken over på glasset med løk. Sett på et tett lokk og la det avkjøle seg. Løken kan spises med en gang, men er enda bedre dagen etter. Oppbevar glasset i kjøleskapet, og løken holder seg fint i flere uker.