Hvor kommer fisken vår fra?

Hvor kommer fisken vår fra?

Vi anskaffer fisk og sjømat på ansvarlig måte

Visste du at verdens befolkning forventes å vokse til 9,5 milliarder innen 2050? En voksende befolkning betyr økende behov for sunne proteiner. Derfor mener vi at både ansvarlig anskaffet villfisk og oppdrettsfisk har en viktig rolle å spille for å sikre fremtiden for fisk og sjømat.


Alle fiskerier eller oppdrettsanlegg vi kjøper fra er forpliktet til å følge meget høye standarder. Alle fiskerier eller oppdrettsanlegg vi kjøper fra er forpliktet til å følge meget høye standarder.

Vi følger en streng policy for fisk- og sjømat anskaffelse for å sikre at alle fiskerier oppfyller de internasjonalt anerkjente prinsippene for ansvarlig ledelse av fiskerier.

Vårt mål
100 % fisk og sjømat fra bærekraftig fiske eller ansvarlig oppdrettvirksomhet innen utgangen av 2025

Villfanget fisk og sjømat

Gjennom våre merkevarer ble vi en av grunnleggerne av (MSC) (Marine Stewardship Council) i 1997. I dag er vi stolte over at mer enn 90 % av villfisken vi bruker, er MSC-sertifisert, noe som gjør oss til den største merkevaren som bruker miljømerket MSC globalt. Vårt mål er å hjelpe mennesker med å foreta sunne, næringsrike og bærekraftige matvalg ved å øke tilgjengeligheten for bærekraftig anskaffet fisk i hele Europa.

Oppdrettsfisk og sjømat

I tillegg til fanget villfisk, bruker vi bare oppdrettsfisk og sjømat i samsvar med uavhengig verifiserte, ansvarlige havbruksstandarder, slik som ASC (Aquaculture Stewardship Council).

Les mer om havbruk her.

Les mer om hvordan vi anskaffer fisken vår her.