Hvor kommer grønnsakene våre fra?

Hvor kommer grønnsakene våre fra?

Vi fremskaffer grønnsakene fra ulike regioner siden de er avhengig av klima, vann, næringsrik jord og naturlig sollys.

Vi følger naturens naturlige vekstsykluser når vi høster de fleste av våre grønnsaker. Det gjør at vi kan høste inn på de beste tidspunktene og hurtigfryse dem for å bevare vitaminene og mineralene – noe som gjør fryste grønnsaker like næringsrike som ferske grønnsaker. 

Visste du at 94% av våre grønnsaker kommer fra norske bønder?

Vi dyrker på bærekraftig vis for fremtidige generasjoner 

Her hos Findus dyrker vi grønnsakene med kjærlighet. For oss betyr det å kunne tilby næringsrik mat av høy kvalitet som er bra for både deg og planeten. Vi bearbeider jorden og dyrker avlingene på et bærekraftig vis for å sikre at også fremtidige generasjoner kan nyte grønnsakene.

Vårt mål
I 2017 utgjorde fisk og grønnsaker 65 % av Findus Norges produktportefølje, og 78 % av vår portefølje i dagligvarehandelen.

Omtrent to tredeler av konsernets innkjøp av grønnsaker kommer fra kontrakterte bønder. Dette betyr at vi inngår kontrakt direkte med hver enkelt bonde, og at våre agronomer kan følge dyrkingen tett og sikre at våre avlinger er produsert i henhold til våre nøkkelprinsipper for ansvarlig og bærekraftig landbruk. Men vi ønsker ikke å stoppe der! Våre norske grønnsaker er sertifisert av Nyt Norge. Å utvikle langsiktige relasjoner til våre bønder er en fundamental del av vår måte å jobbe på. Vi er stolte over at vi som konsern har relasjoner som i snitt strekker seg tre generasjoner tilbake For å sikre at vi anskaffer grønnsaker på en ansvarlig måte, samarbeider vi også med lokale sertifiseringsorganer og garantiordninger.