
KJØP HER
Slik tilbereder du
Filetene kan tines på flere måter:
- Legg posen med fileter i kaldt vann ca. 10 minutter
- I romtemperatur 1–2 timer
- I kjøleskap 6–8 timer
- I mikrobølgeovn på lav effekt ca. 3–5 minutter
Filetene er klare til bruk direkte etter opptining. For mildere og mindre saltsmak, skyll filetene i kaldt vann. Spekesilden passer også perfekt til sursild og tomatsild.
Oppskrifter med spekesild
Sild og poteter – sommermat
Kokte nypoteter, spekesildfileter og kokt egg er tradisjon for mange å spise om sommeren. Servér gjerne med rømmedill eller creme fraiche, rødbeter og flatbrød ved siden av.
Spekesild til kvelds eller brunsj
Lag eggerøre (beregn 3 egg til 2 personer) som du topper med biter av spekesild. Husk at silda er salt, så du trenger ikke å salte eggerøra.
Stekt spekesild til middag
Tin og skyll filetene, tørk av de med kjøkkenpapir. Smør de inn med sennep, og vend de i en blanding av griljermel,salt og pepper. Stekes i smør i varm panne til de er sprø og gyldne i fargen. Server med f.eks. kokte poteter og kålstuing eller coleslaw.
Ingredienser
Renskårne sildefileter* uten skinn (Clupea harengus) 92 %, salt, sukker.
*Fisket i det Nordøstlige Atlanterhavet.
Sammensetningen av ingredienser i produktet kan bli endret, les derfor alltid ingredienslisten på pakningen. Allergener er uthevet i fet skrift.
Annet

Næringsinnhold per 100g
Energi | 780kJ/180kcal |
Fett | 13 g |
hvorav mettet fett | 3.1 g |
Karbohydrat | 2 g |
hvorav sukkerarter | 2 g |
Fiber | 0 g |
Protein | 15 g |
Salt | 5.9 g |