Vårt syn på grønnsakerFryste grønnsaker er like næringsrike som ferske

Grønnsakene våre høstes mens de er på sitt aller beste, og fryses raskt ned, så du kan nyte ferske kvalitetsgrønnsaker hele året.

Å fryse ned grønnsakene kan ses på som naturens egen pauseknapp; tiden stopper opp, og alt det gode bevares inne i grønnsakene.

Grønnere mat for en bærekraftig fremtid

Ved å øke tilgjengeligheten på grønnsaker og vegetarisk mat, og utvikle helt nye grønnsaksbaserte produkter, skal vi gjøre det lettere for folk å gjøre smakfulle og sunne valg.

Allerede i dag står grønnsaker og vegetariske retter for 45% av vår totale portefølje.

Gjennom videre økt innovasjon og tilgjengelighet skal vi gjøre alt vi kan for å inspirere folk til å spise mer grønt, og for å øke kunnskapen om hvordan grønnere mat gjør godt - både for egen helse og for miljøet.

Derfor har vi også signert en intensjonsavtale med myndighetene for å nå målsetningen om å øke konsumet av grønnsaker med 20% innen 2021.

Ansvarlig dyrking og anskaffelse av grønnsaker

Som en ledende produsent av fryste grønnsaker, er tilgangen til næringsrike kvalitetsgrønnsaker, dyrket på en ansvarlig måte, helt avgjørende både for oss som bedrift, men også for jordkloden.

Dårlig jordbrukspraksis kan føre til redusert biologisk mangfold, farlig rester av plantevernmidler, og mangel på vann, som igjen gjør tilgjengelighet og kvalitet sårbart.

Vi jobber derfor for å utvikle bærekraftig, langsiktig praksis for å sikre vår fremtidige tilgang på kvalitetsråvarer.

Det aller meste av grønnsakene våre produseres her i Norge, faktisk så mye som 90 % av grønnsakene våre kommer fra norske kontrakterte bønder.

Dette betyr at vi inngår kontrakt direkte med hver enkelt bonde, for så å følge de tett for å sikre at våre avlinger er gjennomgående produsert i henhold til våre nøkkelprinsipper for ansvarlig og bærekraftig landbruk.