Hvert tiende minutt kaster vi 5 tonn spiselig matavfall

Det kastes 385.000 tonn fullt spiselig mat i Norge hvert år.

Over halvparten av dette matsvinnet kommer fra forbrukerne.

Vi i Findus har forpliktet oss til å bidra til at Norge halverer sitt matsvinn innen 2030. 

I begynnelsen av oktober viste vi frem 5 tonn matavfall i en gjennomsiktig boks på Oslo S. Senere ble boksen vist frem på bærekraftsmessen Foodscape i Lillestrøm og Grefsen skole i Oslo. På denne siden kan du lære mer om disse begivenhetene. 

Anne Marie Schrøder
Kommunikasjonsansvarlig, Matvett
Lan Marie Nguyen Berg
Byråd for miljø og samferdsel i Oslo
Maria Svantemark
Bærekraftsansvarlig, Findus
Ola Elvestuen
Miljø- og klimaminister

Kenneth Fredriksen, General Manager i Findus, og miljø- og klimaminister Ola Elvestuen,
undertegner avtalen om å redusere matsvinn med 50% innen 2030.

Bli med du også - avlegg ditt matsvinnløfte her

 

Matsvinnboksen på Grefsen skole

En ny undersøkelse gjort av Østfoldforskning og Matvett viser at det er barnefamilier med høy inntekt (over 700 000 kroner), og hvor begge foreldrene jobber, som kaster mest mat. Tendensen er like stor for alle deler av landet.

6. klassinger ved Grefsen leder an i et initiativ for å få norske barn med på et krafttak mot matsvinn.

I oktober tok elevene med seg matavfall hjemmefra for å sortere det og å lære om hva som kunne vært spart.