Fordelene med fryst fisk

Lettvint med fryst fisk

Har du forskjellige varianter av fisk i fryseren hjemme, har du alltid noe klart til en lettlaget middag. Fisken kan du tilberede rett fra fryst tilstand, og tilbehøret lager du mens fisken gjør seg selv i stekeovnen. 

All vår villfangede fisk i dagligvarebutikkene er også alltid MSC-sertifisert, som betyr at den er bærekraftig fisket, kommer fra bærekraftige fiskebestander og er fullt sporbar.

Fisken vi bruker er dypfryst kort tid etter fangst, for å beholde den fine kvaliteten og det saftige kjøttet. I frysedisken kan du kjøpe fisk etter behov, med lang holdbarhet, og du kjøper alltid 100 % råvare. Å dypfryse fisken, med rask fryseteknologi, er en utmerket måte å bevare både kvaliteten på fisken og næringsinnholdet, uten å bruke konserveringsmidler.  

Enkelt å variere

Uansett om du lager Våre Beste fiskepinner i stekeovnen eller steker Fish and Crisp Rolls i stekepanna, er det en ting som er sikkert – det er enkelt å variere fiskemiddagene med fryst fisk.

Vi vet hvor travel hverdagen ofte kan være, og at de fleste heller vil ha litt ekstra tid sammen som familie eller venner enn å bruke lang tid på å lage middag. Derfor jobber vi for at det skal være lettvint å lage gode fiskemåltider, uten at det går på akkord med næringsinnholdet. 

På mange av våre panerte fiskeprodukter finner du Nøkkelhullsmerket, som er offentlig merkeordning for sunnere matvarer. Er du en av de som er usikker på om for eksempel fiskepinner er sunt? Les mer om det her!

Mindre matsvinn med fryst mat

Vi nordmenn kaster alt for mye mat, og et enkelt grep du kan gjøre hjemme er å bruke mer fryst mat. Frysing er som naturens egen pauseknapp – som bevarer alt det gode i maten. Ved hjelp av rask nedfrysingsprosess som vi i Findus bruker, får maten lang holdbarhet og både sensoriske egenskaper og tekstur bevares. Lurer du på hvor lenge maten holder seg i fryseren? Her kan du lese mer om holdbarhet i fryseren.

Forskning har vist at husholdninger som bruker fryst mat kan redusere matsvinnet hjemme med opptil 47 %, sammenlignet med fersk mat eller ferdigmat fra kjøledisken. I fryseren har maten lang holdbarhet og det er enkelt å ta opp akkurat det du trenger, og spare resten til en senere anledning. Her kan du lese mer om tips og råd for å redusere matsvinnet hjemme