Usanne myter om fryst mat

Mange tenker at frosne grønnsaker ikke er like bra som ferske – her har vi samlet noen myter som IKKE stemmer!

Fryst mat er mindre næringsrik enn fersk

Frysing er som naturens egen pauseknapp, som fryser inn alt det gode. Dermed bevares næringsinnholdet. Faktisk så kan frosne grønnsaker være mer næringsrike enn ferske i vinterhalvåret.

Frosne grønnsaker smaker mindre enn ferske

I Findus bruker vi fryseteknologi som fryser grønnsakene raskt inn, og på denne måten bevares de sensoriske egenskapene til grønnsakene.

Frossen mat inneholder masse konserveringsmidler

Frysing er naturens eget konserveringsmiddel og bevarer råvarene på en god måte, slik at konserveringsmidler og kunstige tilsetningsstoffer ikke er nødvendig.

Ferske grønnsaker er mer kortreist enn fryste grønnsaker

Det kan være lett å glemme at det ikke kan vokse grønnsaker på jordene i Norge på vinteren. I Findus høster vi grønnsakene når de er på sitt beste, og fryser de raskt ned. På den måten kan du nyte norske kvalitetsgrønnsaker året rundt.

Frosne grønnsaker er dyrere enn ferske

Husk at når du kjøper frosne grønnsaker kjøper du råvarer som er klare til bruk. Ferdig renset, skrelt og kuttet, klare til å stekes eller kokes. Og som om det ikke var nok – visste du at med fryst kan du nesten halvere matsvinnet ditt hjemme? Det sparer jo også lommeboka, og er bra for miljøet. 

Fryste grønnsaker er annenrangs grønnsaker

I Findus Norge kommer omtrent 94% av vår totale grønnsaksportefølje fra våre 125 kontrakterte bønder, hovedsakelig i Vestfold. Våre agronomer følger dyrkingen av grønnsakene tett for å sikre optimal kvalitet og smak. F.eks Våre Utvalgte Erter høstes når de er på sitt aller beste, fraktes til fabrikken, renses og vaskes, og fryses ned alt innen kun én time fra høsting. Det blir det god smak og kvalitet av!