Sunne fiskepinner fra Findus

Er fiskepinner sunt?

Ja! I Findus kan vi med stolthet svare ja på spørsmålet om fiskepinner er sunt.

Hvordan kan vi si det? Alle våre fiskepinner er nøkkelhullsmerket. De er laget med enkle, rene ingredienser, de har høyt fiskeinnhold og lite mettet fett.

Vi er heller ikke alene om å si at fiskepinner er sunn mat: Våre Beste fiskepinner og Glutenfrie fiskepinner fikk terningkast 6 i Bramat.no sin test av fiskepinner

Ikke nok med det - i denne saken fra Havforskningsinstituttet oppsummerer de funnene fra en studie om prosesserte fiskeprodukter, som bl.a. viser at den type produkter også inneholder mye næringsstoffer. 

Hva er næringsinnholdet i Findus fiskepinner?

Vi har flere ulike fiskepinneprodukter, så det nøyaktige næringsinnholdet kan variere litt. Her finner du oversikten over fiskepinnene våre, hvor næringsinnholdet står spesifisert, akkurat som på pakningene.
Dette er noen av fellesnevnerne for alle fiskepinnevariantene våre:

  • Paneringen vi bruker er laget av god og sprø kavring. De glutenfrie fiskepinnene har panering av ris- og kikertsmel.
  • Følger du vår anbefalte tilberedning i stekeovn, eventuelt i non-stick panne, trenger du ikke å bruke fett når du lager fiskepinnene. 
  • Fiskepinnene har høyt innhold av hvit fisk, som har et lavt innhold av mettet fet, er rike på protein og er en kilde til blant annet jod og Omega-3.
  • Fiskepinnene våre inneholder lite salt og fett i forhold til mange typer pølser og kjøttboller, så de er en sunnere variant å ty til som rask middag i en travel hverdag.

Tips til sunn og god middag med fiskepinner

Smakfulle, lettlaget og knasende sprø – fiskepinner har vært en favoritt å ha i fryseren hos mange familier opp gjennom årene. Uansett om du nyter de til lunsj, middag eller kveldsmat, er fiskepinnene fra Findus et godt tilskudd i et sunt og balansert kosthold, og en bra måte å få hele familien til å spise fisk på. Server de med ovnsbakte poteter og salat, eller i rundstykke med remulade for en enkel matbit når tiden ikke strekker helt til.

Det er bare fantasien som setter grenser for hvordan du kan servere disse godsakene. For å hjelpe deg litt på vei, har vi mange oppskrifter og inspirasjon til fiskepinne-tilbehør. Husk også at i de fleste oppskriftene med fiskepinner kan du like gjerne bruke Fish & Crisp Rolls. Og glem ikke favoritten hos mang en småbarnsfamilie: fiskepinner i lompe!