Nyt gode, norske grønnsaker

Høstet inn til riktig tid – fryst på sitt beste

Finnes det noe bedre enn norske grønnsaker? Proppfulle av herlig smak og viktige vitaminer. Med Findus i frysedisken kan du nyte norske ferske grønnsaker året rundt, og du kan raskt og enkelt lage hverdagsmat som både er god og bra for deg. Sjekk oppskriftene våre eller les mer om våre grønnsaksprodukter

Grønnsaker fra frysedisken kan være mer næringsrike enn ferske råvarer. Det viser en uavhengig studie fra matforskningsinstituttet Nofima. Forskerne testet vitamininnholdet av dypfryste Findus-bønner mot ferske bønner.

– Særlig midt på vinteren og tidlig på våren er de dypfryste grønnsakene å foretrekke framfor ferske. Ferske, importerte grønnsaker har ofte vært lagret så lenge at mye av næringsinnholdet er gått tapt innen du får dem på tallerkenen. Det sier Pernille Baardseth, ernæringsfysiolog og forsker for matforskningsinstituttet Nofima. Hun og de andre forskerne har testet innholdet av C-vitamin og antioksidanter i både ferske og bearbeidede bønner. De bearbeidede bønnene ble testet etter å ha vært igjennom samme foredlingsprosess som de vi finner i frysedisken i dagligvareforretningen.

Taper seg ved lagring
– Ferske bønner er, etter erter, den grønnsaken som taper seg raskest etter innhøsting. Allerede etter et døgn etter innhøstingen av grønne bønner er tapet av C-vitaminer på 30 prosent. Jo lenger en grønnsak blir oppbevart som fersk, desto mer taper den seg. Det gjelder alle typer grønnsaker, selv om det varierer hvor raskt de ulike grønnsakssortene taper seg. Dypfryste grønnsaker er derimot bearbeidet så kort tid etter innhøsting at næringsinnholdet er godt bevart, understreker Baardseth.

Grønnsaker fra frysedisken er med andre ord et sunt og godt alternativ til langtidslagrede, ferske grønnsaker! Ser du etter Nyt Norge-merket på Findus-pakkene vet du også at det er norske grønnsaker. 

Hva er Nyt Norge?

Nyt Norge forteller deg at du kjøper norsk mat. Dette merket garanterer bruk av norske råvarer. Hvis det er snakk om et sammensatt produkt, så er det tillatt med 25 % ikke-norske ingredienser. Det kan være for eksempel salt eller ris, som ikke blir produsert i Norge.

Når du kjøper produkter med Nyt Norge-merke kan du også være trygg på at råvarene er produsert på gårdsbruk som følger et bestemt kvalitetssystem. De ansvarlige for NYT NORGE er Matmerk, en uavhengig stiftelse opprettet av landbruks- og matdepartementet.

Våre produkter med Nyt Norge-merke inneholder norske grønnsaker av beste kvalitet, som er valgt ut til deg av den som kan det best – bonden! De er høstet på sitt beste på norske gårder, ferskdampet og fryst raskt ned, for den beste smaken og kvaliteten. 

Ertens utrolige reise

Findus-ertene er norske, og blir høstet når sødme og smak er på sitt beste.Innen tre timer fra innhøsting er de fryst!

Se videoen om ertens utrolige reise fra åker til frysedisken.

Erter er rike både på protein og fiber, i tillegg til en rekke vitaminer og mineraler. Bli inspirert til å spise mer erter  – det er bra for kroppen din!

Lapskaus på kun 15 minutter!

En deilig lapskaus lager du på kun 15 minutter med vår Perfekt til Lapskaus grønnsaksblanding!

Selv om vi kanskje forbinder lapskaus med kjøtt, og tenker på retten som litt tung høst- og vintermat, er det mye grønnsaker i den.  

Ovnsbakt torsk med Perfekt til Fisk

Perfekt til Fisk er en blanding av grønnsaker med mild sødme, hvor erter og gulrot er perfekt selskap til alt fra torsk og laks til fiskepinner og fylt fisk. 

Videoen viser en enkel oppskrift på ovnsbakt torsk med grønnsaker. Vel bekomme!