Et sunt og balansert kosthold med Findus-produkter

Findus-produkter passer godt inn i et sunt og balansert kosthold. Vårt sortiment bygger på raske og velsmakende hverdagsprodukter, og våre frosne grønnsaker er like bra ernæringsmessig som ferske!

Et sunt og variert kosthold er viktig for å opprettholde god helse. I Findus er vi stolte av å tilby produkter som passer perfekt inn i et balansert kosthold. Vi har en rekke grønnsaks- og fiskeprodukter i vårt sortiment – to matvaregrupper som de fleste helseorganisasjoner over hele verden anbefaler at vi skal spise mer av.

Vi i Findus streber etter at våre produkter skal være så ernæringsmessig bra som de kan være, og våre produktutviklere jobber stadig for at vi kan oppnå dette.

Hva er et balansert kosthold?

Et sunt og balansert kosthold er rett og slett et kosthold som består av variert mat og drikke, i passende mengder, som gir oss tilstrekkelig med energi og alle næringsstoffene kroppen trenger. Næringsstoffene vi trenger er vitaminer, mineraler, proteiner, karbohydrater og fettsyrer, som alle har flere viktige roller i kroppen.

Det finnes et mangfold av anbefalinger for et sunt og balansert kosthold, og i Norge er det Helsedirektoratet som gir de nasjonale anbefalingene. De anbefaler oss å ha et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, mettet fett, rødt kjøtt salt og sukker.

Spesifikke kostråd er blant annet:

  • Spis minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag.
  • Spis grove kornprodukter hver dag.
  • Spis fisk til middag to til tre ganger i uken. Bruk gjerne også fisk som pålegg.
  • Velg magert kjøtt og magre kjøttprodukter. Begrens mengden bearbeidet kjøtt og rødt kjøtt.
  • La meieriprodukter være en del av det daglige kostholdet.
  • Velg matoljer, flytende og mykt margarin fremfor hardt margarin og smør.
  • Velg matvarer med lite salt, og begrens bruken av salt i matlagingen og på maten.
  • Unngå mat og drikke med mye sukker til hverdags.
  • Se etter Nøkkelhullet på produkter når du handler.

Generelt er rådet å ha et variert kosthold, slik at vi får i oss alle næringsstoffene vi trenger. Ekstra viktig for oss i Findus er de helt spesielle rollene grønnsaker og fisk har i et sunt kosthold. Les mer om Helsedirektoratet sine kostråd på nettsidene deres.

Grønnsaker er en viktig del av et variert kosthold

Vi anbefales å spise minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag, og et sunt kosthold bør bestå av en rekke forskjellige grønnsaker.

Forskjellige grønnsaker inneholder forskjellige mengder og typer vitaminer og mineraler, i tillegg til å være en kilde til fiber.

Et variert utvalg av grønnsaker i et måltid er også en fin måte å gjøre maten mer smakfull og fargerik på. Det som er ekstra fint er at frosne grønnsaker er like bra ernæringsmessig som ferske grønnsaker!

Vi i Findus fryser grønnsakene når de er på sitt beste slik at alle næringsstoffer blir godt bevart.

Vi har et sort utvalg av grønnsaksprodukter i vårt Findus-sortiment, alt fra rene grønnsaker som Våre Utvalgte Erter og ferskdampet blomkål, til grønnsaksnuggetsgrønnsaksfries og forskjellige wok-blandinger både med og uten saus. 

Her kan du se hele grønnsakssortimentet vårt.

Spiser du nok fisk?

Vi må alle sørge for at vi spiser nok protein av god kvalitet ettersom protein er nødvendig for vekst, vedlikehold og reparasjon av kroppen.

Findus har en rekke fiskeprodukter som er gode kilder til protein, for eksempel Gourmet ryggfileter av torsk, Ovnsbakt fisk med saus eller Lettpanert torsk med sitron og pepper. Vi blir anbefalt å spise 2–3 fiskemiddager i uken, og bør passe på å få i oss nok Omega 3-rik fet fisk.

Vi i Findus er her for å gjøre dette lettere for deg, og anbefaler deg å prøve noen av våre favoritter; Fiskepinner, crispy fiskenuggets og fiskegrateng. Og husk – frossen fisk er like rik på næringsstoffer som fersk fisk!

Alle Findus fiskeprodukter finner du her.