Appelsinglaserte rosenkål og erter

Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Rosenkål er for mange forbundet med jul; som tradisjonelt tilbehør til julemat av flere slag. Men det går fint an å spise rosenkål hele året! Her har vi gjort en spennende vri ved å appelsinglasere rosenkål og erter. Slik som den er, kan retten spises av vegetarianere, og ved å bytte ut smøret med et plantebasert alternativ, kan den også spises av veganere. 

Både rosenkål og erter er små vitaminbomber, så vi er tilhengere av å spise mer av de – året rundt! Denne oppskriften er ikke bare godt til kalkun, men også som tilbehør til svinestek, kylling og laks. Vegetarianer, eller bare lyst å spise mindre kjøtt? Bland inn med god pasta (for eksempel linguini) – nam, nam!

Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

50 
gr
 
smør
50 
gr
 
hasselnøtter
 
(grovhakkede)
1 
stk
 
appelsin
 
(saft og revet skall)
1 
ts
 
sukker
Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Kok rosenkålen og ertene:
    Kok opp litt vann i en kjele med litt salt. Ha i den frosne rosenkålen, og kok under lokk i 4–5 minutter. Ha i ertene, og la vannet koke opp igjen. Kok videre i 1 minutt. Hell av vannet, og legg til side; gjerne i en varm serveringsbolle. 

    Del eventuelt de største rosenkålhodene i to på langs.

  2. Mens rosenkålen og ertene koker, kan du grovhakke nøttene, rive appelsinskallet (pass på at du ikke får med det hvite, det har en besk smak) og presse appelsinsaften.
  3. Glaseringen:
    Smelt smør i en tykkbunnet stekepanne. Når smøret skummer, har du i de grovhakkede nøttene. Stek under omrøring i ca. 1 minutt, til de er gyldne. Ha i saften av appelsinen, og kok videre i 1 minutt. Tilsett det revne appelsinskallet. 

  4. Smak til med sukker, salt og pepper, og vend deretter inn rosenkålen og ertene i sausen. Dryss eventuelt over noen finhakkede nøtter før servering. 

Serveringstips

Du kan bytte ut hasselnøttene med andre typer nøtter, for eksempel valnøtter, mandler eller pekan (helst usaltede). 

Erstatte smøret? Bruk avokadoolje eller kokosolje.

Erstatte sukkeret? Bland inn honning i appelsinsaften.

Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
* Obligatoriske felt
Din vurdering
Vurder oppskriften
*
*
* Obligatoriske felt
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften