Lun erte- og bønnesalat

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Lun salat av erte- og bønneblanding

En lun salat av bønneblanding og erter er lettlaget og godt tilbehør til mange typer mat. Og visste du at bønner er noe de fleste av oss gjerne kan spise mer av? Bønner er sunt, og ofte bærekraftig mat.
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

1 
pose
 
erte og bønnemix
1 
ss
 
olivenolje
1 
fedd
 
hvitløk
1–2 
ts
 
hakket chili
1 
ss
 
hvit balsamicoeddik
1 
stk
 
lime
 
 (saft og revet skall)
salt og pepper

Slik gjør du

  1. I en bolle, bland sammen dressingen av olivenolje, balsamico, saft og skall av lime, hakket hvitløk og chili, og salt og pepper.
  2. Ta bønnemiksen ut av fryseren.

    Finhakk chili og hvitløk, og riv skallet av limen.

  3. Hell bønnemiksen over i en ildfast form eller stekepanne, og bland inn dressingen.

    Varm på svak–middels temperatur like før servering.

Serveringstips

Denne lune erte- og bønnesalaten er raskt, enkelt og godt tilbehør til grillmat, enten det er fisk, kjøtt eller kylling på menyen. Du finner flere oppskrifter til inspirasjon nedenfor.

Oppskriften er også passende for vegetarianere og veganere.

Har du ikke hvit balsamico? Du kan bruke vanlig balsamico eller eplecidereddik i stedet for. Alternativt kan du bruke vanlig eddik 5 eller 7 % utrørt med litt sukker (0,5 ts sukker til 1 ss eddik).

Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
* Obligatoriske felt
Din vurdering
Vurder oppskriften
*
*
* Obligatoriske felt
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften