Ingredienser
1
ts
olje
1
stk
(liten, hakket)
løk
12
stk
cherrytomater
Noen blader fersk mynte (evt. persille eller timian)
150
gr
brødsmuler
(brødrasp)
12
stk
baconskive
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 200o C.
Har du frossent bacon, legg pakken i lunkent vann så er det tint på få strakser. - Finhakk løken og stek på middels varme i en stekepanne med litt olje. Stek til løken er blank og myk.
- Tilsett tomatene og rør i ca. to minutter, tilsett deretter ertene, og rør videre i et par minutter til.
- Smak til med salt og pepper, og fjern stekepannen fra varmen. Kjør blandingen jevn med en stavmikser, eller i en blender, til du får en passe fast farse.
- Bland inn mynte (eller andre urter du liker), og vend inn brødsmulene til sist.
- Form ertefarsen til 12 pølser og rull bacon rundt.
- Plasser de på et stekebrett med bakepapir, eller i en ildfast form, og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter.
- Server som tilbehør til kokt torsk, som juletapas eller som et lett måltid med en deilig salat ved siden av.
Serveringstips
Vær matsmart!
Har du mye brød til overs kan du lage ditt eget brødrasp. Skjær opp brødet i småbiter og tørk i et par dager (bitene skal bli ordentlig tørre), før du kjører de i kjøkkenmaskin. Oppbevar lufttett.
Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften