Erter og bacon med en vri

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Erter og bacon med en vri

Ertepølser i bacon ("peas in a blanket")

Erter, sammen med rosenkål, er for mange tradisjonsrikt tilbehør til julemiddagen. Lag ertene med en vri – inspirert av den klassiske fingermaten "Pigs in a blanket" gir vi deg her oppskriften på "peas in a blanket" – en grønnere variant, som raskt kan bli en ny favoritt! 
Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4

Ingredienser

1 
ts 
olje
1 
stk 
(liten, hakket)
løk
12 
stk 
cherrytomater
Noen blader fersk mynte (evt. persille eller timian)
150 
gr 
brødsmuler
  (brødrasp)
12 
stk 
baconskive

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200C.
    Har du frossent bacon, legg pakken i lunkent vann så er det tint på få strakser.  
  2. Finhakk løken og stek på middels varme i en stekepanne med litt olje. Stek til løken er blank og myk.
  3. Tilsett tomatene og rør i ca. to minutter, tilsett deretter ertene, og rør videre i et par minutter til.
  4. Smak til med salt og pepper, og fjern stekepannen fra varmen. Kjør blandingen jevn med en stavmikser, eller  i en blender, til du får en passe fast farse.
  5. Bland inn mynte (eller andre urter du liker), og vend inn brødsmulene til sist.
  6. Form ertefarsen til 12 pølser og rull bacon rundt. 
  7. Plasser de på et stekebrett med bakepapir, eller i en ildfast form, og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter.
  8. Server som tilbehør til kokt torsk, som juletapas eller som et lett måltid med en deilig salat ved siden av.

Serveringstips

Vær matsmart!

Har du mye brød til overs kan du lage ditt eget brødrasp. Skjær opp brødet i småbiter og tørk i et par dager (bitene skal bli ordentlig tørre), før du kjører de i kjøkkenmaskin. Oppbevar lufttett.