Erter og bacon med en vri

Erter formet til pølser og rullet i bacon er en grønnere variant av «pigs in a blanket», og godt til både torsk og som juletapas!
10 min
forberedelsestid
15 min
tilberedelsestid
4
Porsjoner

Ertepølser i bacon ("peas in a blanket")

Erter, sammen med rosenkål, er for mange tradisjonsrikt tilbehør til julemiddagen. Lag ertene med en vri – inspirert av den klassiske fingermaten "Pigs in a blanket" gir vi deg her oppskriften på "peas in a blanket" – en grønnere variant, som raskt kan bli en ny favoritt! 

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200C.
    Har du frossent bacon, legg pakken i lunkent vann så er det tint på få strakser.  
  2. Finhakk løken og stek på middels varme i en stekepanne med litt olje. Stek til løken er blank og myk.
  3. Tilsett tomatene og rør i ca. to minutter, tilsett deretter ertene, og rør videre i et par minutter til.
  4. Smak til med salt og pepper, og fjern stekepannen fra varmen. Kjør blandingen jevn med en stavmikser, eller  i en blender, til du får en passe fast farse.
  5. Bland inn mynte (eller andre urter du liker), og vend inn brødsmulene til sist.
  6. Form ertefarsen til 12 pølser og rull bacon rundt. 
  7. Plasser de på et stekebrett med bakepapir, eller i en ildfast form, og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter.
  8. Server som tilbehør til kokt torsk, som juletapas eller som et lett måltid med en deilig salat ved siden av.

Tip!

  • Vær matsmart!

    Har du mye brød til overs kan du lage ditt eget brødrasp. Skjær opp brødet i småbiter og tørk i et par dager (bitene skal bli ordentlig tørre), før du kjører de i kjøkkenmaskin. Oppbevar lufttett.

     

Ingredienser

Findus-produkt(er) som trengs for denne oppskriften

Ingrediensliste

200 
gr
 
Våre utvalgte erter
1 
ts
 
olje
1 
stk
 
(liten, hakket)
 løk
12 
stk
 
cherrytomater
Noen blader fersk mynte (evt. persille eller timian)
150 
gr
 
brødsmuler
 
(brødrasp)
12 
stk
 
baconskive

Kjøp her

  • meny
  • spar
  • joker

Lagde du denne oppskriften? Gi oss en anmeldelse!

Vennligst oppgi litt ekstra informasjon:
* Obligatoriske felt
* Obligatoriske felt