Salat med granateple

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad
Salat med granateple

Salat med granateple og smak av jul

En "crunchy" grønn salat, med granateple som fargerike perler, passer ekstra godt om vinteren. Denne inneholder i tillegg både soyabønner, valnøtter, dadler og erter, slik at den blir ekstra mettende. Passer fint til lunsj, også med vegetarianere rundt bordet. Lager du i tillegg dressingen, får du en herlig smak av jul. 

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
4
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

Dressing:
4 
ss 
creme fraiche lett
  (eller vanlig)
1 
ss 
 (du kan også bruke fersk, eller bytte ut med persille)
1 
ss 
olivenolje
2 klyper 
malt nellik
½ 
stk 
sitron
  - revet skall og saft
salt og pepper
Salat:
1/2 
pakke 
soyabønner
  (ca. 200 g)
2 pakker 
blandet grønn salat
 (ca. 150-200 g)
1 
stk 
agurk
 (kuttet i mindre biter)
8–10 
stk 
dadler
 (delt i fire)
½ 
dl 
kapers
½ 
dl 
granateplekjerner
1 neve 
valnøtter

Slik gjør du

  1. Bland sammen ingrediensene til dressingen i en skål. 
  2. Kok opp vann i en kjele og kok erter og soyabønner i 2 minutter. Hell av vannet. Ha halvparten av ertene og soyabønnene over i en bolle. Ha i nesten all dressingen og rør om. 
  3. Ha blandingen med erter, bønner og dressing over på et stort, grunt fat. Vend inn agurk og grønn salat, tilpass salatmengden etter eget ønske.
  4. Fordel resten av ertene og soyabønnene over salaten sammen med granateplekjerner, valnøtter, dadler og kapers. Drypp resten av dressingen over til slutt. Håper det smaker!

Serveringstips

Utelat valnøttene om det kommer noen allergikere. 

Bruk helst store kapers (med stilk). De kan også bli kalt cocktail kapers eller kapersfrukt. Får du ikke tak i, kan du helt fint bruke vanlig kapers (knopper) – de er nok lettere å finne i vanlige dagligvarebutikker. Knoppene har en mer fremtredende, pikant smak, så bruk eventuelt litt mindre enn hva oppskriften sier. 

Er du ikke så glad i dill kan du fint erstatte den med persille . Har du kun tørkede urter? De er ofte sterkere på smak enn ferske og frosne, så tommelfingerregelen er at du kan halvere mengden. Men; det beste er å smake seg frem!