Lettpanert fiskefilet med byggrynsalat

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Synes du det er vanskelig å variere fiskerettene? Husk at du fint kan bytte ut kjøtt eller kylling med fisk i de aller fleste retter.

En superenkel byggrynsalat er skikkelig digg til lettpanert fiskefilet, og er en rask, sunn og god middag. Byggryn er et sunt alternativ til ris og pasta, da det har et høyt fiberinnhold. Salaten er enkel å lage, og du kan fint eksperimentere deg frem til din egen vri med andre urter og krydder. Server gjerne med en dressing eller dipp ved siden av! 

Se her for mer inspirasjon til enkle fiskeretter!

Forberedelsestid
'
Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

1 
pakke
 
100 
gr
 
tørket byggryn
1 
terning grønnsaksbuljong
1 
stk
 
vårløk
1/2 
boks
 
mais
1 
ss
 
persille, hakket
1/2 
pakke
 
cherrytomater
noen salatblader
1 
ss
 
olivenolje
Dressing:
1/2 
dl
 
lettrømme
1-2 
ss
 
ketchup
1/2 
lettmajones

Slik gjør du

  1. Stek fisken midt i ovnen, på 225°C i 18-22 minutter.Vend fisken halvveis i steketiden. 

  2. Kok byggryn etter anvisningen på pakken. Ha gjerne i en grønnsaksbuljongterning i kokevannet. 

  3. Kutt opp vårløken og del tomatene i to. 

  4. Rør sammen en enkel dressing ved å blande lettrømme, majones og ketchup. 

  5. Når det er igjen 2-3 minutter av koketiden til byggrynene tilsetter du ertene i kjelen, og koker alt ferdig sammen. Hell av vannet og ha over i en bolle. Tilsett mais, vårløk og hakket persille (eller andre urter du liker).

  6. Server byggrynsalaten med grønne salatblader og halve cherrytomater. Topp med den lettpanerte fiskefileten og dressing. Håper det smaker!

Serveringstips

Bruk de urtene du liker! Her passer både timian, oregano, basilikum eller mynte! 

Hva med å lage fisketaco dagen etter, så får du brukt opp restene av salat, tomat og mais?

Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
* Obligatoriske felt
Din vurdering
Vurder oppskriften
*
*
* Obligatoriske felt
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften