Ovnsbakt fiskefilet med brokkolisaus, blomkål og ris

Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Ovnsbakt fiskefilet med brokkolisaus er den perfekte hverdagsmiddagen! Et velsmakende og lettvint middagstips som det er enkelt å lykkes med. 

Fisken og sausen gjør seg selv i ovnen, og i mellomtiden koker du ris og steker blomkål. Med et dryss parmesan og persille toppes hverdagsluksusen. Sunn og god middag som krever minimal innsats - det må vel være en vinner i hverdagen?

Se flere oppskrifter her!

Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

2 
porsjoner
 
ris
 
(gjerne fullkornsris)
1/2  
blomkålhode
2 ss 
persille, hakket
Revet parmesan 

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 210 grader og sett den dypfryste fisken på rist midt i ovnen. Stek fisken i ca. 40 minutter. Husk at varmen kan variere fra ovn til ovn – prøv deg frem med din egen ovn.

  2. Kok opp vann i en kjele og kok risen etter anvisning på pakken. 

  3. Kutt opp blomkålen i mindre biter.  Du kan gjerne bruke stilken også, kutt bare av det ytterste laget. Stek blomkålen i en stekepanne, på middels sterk varme med litt olje. Ha den ferdigkokte risen i stekepanna og fres i ett minutt. Smak til med salt og pepper.

  4. Sever ovnsbakt fiskefilet med brokkolisaus med ris og blomkål. Dryss gjerne over litt parmesan og hakket persille. Håper det smaker!

Serveringstips

Bruk de urtene du har, f.eks gressløk, oregano eller timian. Har du ikke frosne eller ferske urter, kan du fint bruke tørkede. Tørkede urter er mer konsentrert i smaken, så da holder det med et lite dryss. 

Blir det rester av blomkål- og risblandingen igjen, passer den perfekt til å ha i til Ovnsbakt fiskefilet med italiensk saus og rissalat. I en tett boks i kjøleskapet holder det seg fint i flere dager. 

Se her for mer inspirasjon og flere oppskrifter!

Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
* Obligatoriske felt
Din vurdering
Vurder oppskriften
*
*
* Obligatoriske felt
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften