Ovnsbakt fiskefilet med brokkolisaus og blomkålris med paprika

Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Ovnsbakt fiskefilet med brokkolisaus servert med blomkålris er digg hverdagsmat, som både er sunt, godt og kanskje viktigst av alt: skikkelig enkelt å lage!

Fisken og sausen gjør seg selv i ovnen, og i mellomtiden lager du blomkålris. Piff opp blomkålrisen med de krydderiene du liker, vi anbefaler hvitløk og sitron for en god harmoni med brokkolisausen. Vi synes også det er fint med paprika i blomkålrisen, men her kan du også bruke gulrot eller løk. Eller er mais og erter mer populært blant barna? Her er det bare å prøve seg frem!

Se flere oppskrifter her!

Tilberedelsestid
'
Antall porsjoner
2
Vanskelighetsgrad

Ingredienser

1/2 
blomkålhode
1 fedd 
hvitløk
1 
liten paprika
 
(kan sløyfes)
1/2  
sitron
2 
ss
 
persille

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 210 grader og sett den dypfryste fisken på rist midt i ovnen. Stek i ca. 40 minutter. Husk at varmen kan variere fra ovn til ovn – prøv deg frem med din egen ovn.
  2. Riv blomkål og hvitløk på et rivjern, eller finhakk i små biter. Husk at du også kan bruke blomkålstilken, bare skjær av det ytterste laget. Kutt opp paprika i mindre biter. 

  3. Stek blomkålris, hvitløk og paprika i litt olje i en stekepanne, i 2-3 minutter. Skvis over sitronsaft og smak til med salt og pepper. 

  4. Sever ovnsbakt fiskefilet med brokkolisaus sammen med blomkålrisen. Dryss over litt persille ved servering. Håper det smaker!

Serveringstips

Bruk de urtene du har, f.eks gressløk, oregano eller timian. Har du ikke frosne eller ferske urter, kan du fint bruke tørkede, men reduser mengden ettersom smaken er mer konsentrert. 

Blomkålris passer perfekt til alt av fisk! Se her for mer inspirasjon og flere oppskrifter!

Hva våre kunder mener
Skriv en anmeldelse
Dine opplysninger
*
*
* Obligatoriske felt
Din vurdering
Vurder oppskriften
*
*
* Obligatoriske felt
Bli den første til å gi en vurdering av denne oppskriften